Черно море с рекордна победа над Видабаскет


Черно море с рекордна победа над Видабаскет
Александър Янев с коефициент 38
13-03-2008 21:10

Отборът на Черно море Еврохолд постигна лесна победа срещу гостуващия Видабаскет. Гостите имаха само една резерва и по всичко личеше, че мачът ще се играе протоколно. Той завърши при разгромния резултат 145:73.
 
Домакините от самото начало смазваха съперника си и лесно постигнаха 30 точки преднина още след първата четвърт – 48:18. Тоталната липса на съпротива не наложи влизането на Аугустинас Витас. За сметка на това, доста игрово време беше дадено на младия Александър Янев и възстановяващия се от контузия Атанас Пенев, които, макар и крила, смазваха гостите под коша. През втората част преднината логично растеше. Интрига нямаше как да има, а на моменти красиви изпълнения, като няколко забивки на Николай Колев и Атанас Пенев, пасове зад гърба и прекарвания на топката между краката, внасяха малко емоция в играта.
 
След почивката преднината растеше и растеше, а състезателите на Черно море вече можеха да се състезават помежду си кой ще постигне най-голям коефициент в мача. В крайна сметка разликата в края беше 72, след цели 145 точки, отбелязани от „моряците”.
 
Най-висок коефициент в мача натрупа юношата на Черно море Александър Янев, постигнал невероятна успеваемост - 7/7 за 2 точки, 3/5 от тройката и 2/2 от накзателната линия. Той записа и 12 борби и 4 откраднати топки и коефициентът му в срещата е 38. С дабъл дабъл – 23 точки, 12 борби и коефициент 32 – се отличи Николай Колев, а Симеон Ценов беше абсолютно безпогрешен при стрелбата – 6/6 за 2 точки, 4/4 за 3 и 2/2 от наказателната линия. Добавяйки 6 борби, 2 откраднати и 2 „чадъра”, той записа коефициент 35. Много добре се включи Атанас Пенев, който за първи път след завръщането си получи от треньора Спас Натов по-сериозен шанс за изява и го оползотвори, отбелязвайки 12 точки и отнемайки цели 6 пъти топката от противника. За гостите на ниво беше само Юлиян Колев, който вкара 22 точки и хвана 7 борби.
 
След категоричните резултати и във Видин, и във Варна, Черно море продължава в следващата фаза – четвъртфинал срещу Балкан Ботевград. Първият мач между двата отбора е в Ботевград на 16 март.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ЕВРОХОЛД - ВИДАБАСКЕТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 
ТОП 10 НА 2-И КРЪГ ОТ ОСМИНФИНАЛИТЕ НА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ 
 
ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА КУПА „ЛЕДЕНИКА”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи