ЦСКА без проблеми на четвъртфинал


ЦСКА без проблеми на четвъртфинал
Христо Николов с нов силен мач за ЦСКА
13-03-2008 21:26

Докато в ръководството на ЦСКА се работи по организацията и в него се появяват сериозни нови фигури, младите баскетболисти от отбора пък тази вечер си свършиха работата на игрището в своята зала "Христо Ботев". Те очаквано разгромиха тима на Сливен със 116-72. С тази втора победа, след доста по-трудната с 3 точки разлика в Сливен, "Червените" се класираха за четвъртфинала за Купа "Леденика" България. В него, в три мача в плейофен формат, те ще срещнат Ямбол, който драматично отстрани Дунав 2007.
 
Въпеки че в самото начало гостите поведоха в резултата, после се видя, че бяха дошли с единствената цел да загубят по-достойно, с по-малка разлика. След като губеше с 3-7 в третата минута, само 40 секунди по-късно ЦСКА поведе с 9-7. След още 3 минути домакините започнаха да "дърпат" в резултата и, от 15-12, за последните четири минути на първата четвърт, той набъбна до 34-16 в полза на "Армейците". В тези минути двамата атакуващи гардове на ЦСКА, играещи по принуда, поради липсата на истински плеймейкър, едновременно (на позиции 1 и 2), напълно оправдаха английския термин за този пост - шутинг-гард ("стрелящ гард"). Въпросните Людмил Хаджисотиров "Удо" и Джош Уошингтън мятаха и вкарваха откъдето си поискат, без да срещнат сериозна съпротива в защита от гардовете на Сливен.
 
От началото на втората чевтърт в нападението на ЦСКА, респективно защитата на Сливен, нещата продължиха в същия дух. Затова пък домакините, явно вече съвсем уверени в крайния успех, "поохлабиха" и своята защита и позволиха на гостуващият отбор също да бележи повече. Така през почти цялата втора част Сливен успяваше да задържа изоставането си под границата от 20 точки (с изключение на един момент в средата на четвъртината). Тя обаче окончателно и завинаги бе премината 23 секунди преди почиваката при 61-39. След 20 минути игра резултатът бе фиксиран на 63-39.
 
След тези 23 точки през първото полувреме, сливналии инкасираха нови 20 в пасива си през второто. При решен мач, съответно ясен краен изход от целия 1/8-финал за купата, треньорът на ЦСКА Росен Барчовски изполва възможността да осигури доста игрово време на младите в отбора. 17-годишният Димитър Маринчешки и 19-годишният Сергей Цветков играха по 22 минути и отбелязаха по 7 точки. Също не чак толкова "старите" Христо Николов "Гларуса" (22 г.) и Крум Дойчинов (21 г.) този път се представиха на особено добро ниво. Николов отново се стараеше да радва публиката с красиви изпълнения и, освен традиционните си забивки, направи и доста асистенции - 10 завършващи подавания и 13 точки означаваха четвърти дабъл дабъл за него досега през сезона (досегашните три бяха от точки и борби). Дойчинов също записа дабъл дабъл с 12 борби и 17 точки. Другите двама най-резултатни за ЦСКА бяха споменатите вече "стрелци" Хаджисотиров със 17 точки и топреализаторът на мача Уошингтън с 20.
 
За Сливен най-много вкараха Стоян Петков - 17 точки, Димитър Георгиев - 16, и Джеремая Босуел - 13.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА - СЛИВЕН
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЦСКА 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛИВЕН 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ 

ТОП 10 НА 2-И КРЪГ ОТ ОСМИНАФИНАЛИТЕ НА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 
ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА КУПА „ЛЕДЕНИКА”
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи