Валдеморо подкара Мерцедес на мача на звездите в женската Евролига


Валдеморо подкара Мерцедес на мача на звездите в женската Евролига
Амая Валдеморо (fibaeurope.com)
14-03-2008 16:44

Амая Валдеморо вкара 18 от 25-те си точки през първото полувреме, давайки начален тласък за убедителната победа на „Европа” над „останалия святсъс 111-86, в мача на звездите от женската Евролига, провел се вчера във Видное (Русия). Националката на Испания и звезда на ЦСКА Москва завърши мача с 5 тройки (от 9 опита) и заслужи титлата MVP, отбелязвайки най-много точки в срещата. Като награда тя получи Мерцедес-Бенц, с който повози из игрището съотборничките си от ЦСКА.  
 
В залата с капацитет 4500 зрители нямаше нито едно празно място. През този четвъртък тя бе безспорно центъра на баскетболния свят в женския баскетбол, със звезди като австралийката Лорън Джексън, американките Диана Таураси, Делиша Милтън-Джоунс, Капи Пондекстър и Сю Бърд, появили се за „останалия свят”. „Европа”, от своя страна, разполагаше с най-новата гражданка на Русия, родената в Южна Дакота Беки Хамън от ЦСКА, и Валдеморо, която спечели приза за MVP и на Евробаскет 2007 в Италия. 
 
Веднага след спорната топка за началото на мача, играта бе спряна, за да може Анет Джейкъбсън-Зогота да получи наградата си за „Състезателка на годината на ФИБА-Европа”.След подновяването на играта, тройка на Таураси донесе първите точки в този мач, но Валдеморо бързо привлече вниманието към себе си. Тя вкара три последователни тройки, последната 3:46 минути преди края, с която изведе „Европа” напред в резултата (19-16). Това водачество се запази и до края на мача, като на почивката резултатът бе 56-44. 
 
През паузата на полувремето бяха организирани две състезания. Гръцката двойка Тео Папалукас и Ева Малци спечели стрелбата за смесени двойки, след което французойката Едвиже Лосън-Уейд победи Малци в конкурса за стрелба от тройката. 
 
След почивката двата отбора се завърнаха на терена с подновени сили и амбиция за добри изяви, но в крайна сметка „Европа” се оказа по-силна от „останалия свят” и спечели безпроблемно двубоя. 
 
За „Европа”, освен Валдеморо, добре се представи и Мила Степанова, завършила с дабъл-дабъл, отбелязвайки 16 точки, към които прибави и 14 борби. В отбора на „останалия свят” най-добри бяха Милтън-Джоунс, която успяваше да задържи разликата сравнително малка през първото полувреме, и Пондекстър, която вкара най-много точки за отбора си – 24.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи