Лукойл Академик поведе с 1-0 на Спартак за купата


Лукойл Академик поведе с 1-0 на Спартак за купата
Пламен Христов почти дебютира за Лукойл
14-03-2008 20:43

Лукойл Академик очаквано поведе с 1-0 в четвъртфиналната серия за купата на България срещу Спартак Плевен. Пред собствена публика в Правец отборът на Желко Лукаич спечели с 88-71 и е на победа от класиране за полуфиналите на турнира. Реваншът е след седмица в Плевен, а евентуален трети мач (в Правец на 23 март) ще има само ако Спартак победи във втория.
 

Надеждите на плевенчани в тазгодишното издание за купата на страната се изпариха още с изтеглянето на жребия преди месец. Тогава се видя колко важно беше да се влезе в четворката след първия етап, за да се избегне Лукойл Академик по пътя към Файнъл Фор в Самоков в края на март. Спартак имаше това „щастие” и при сегашната схема на провеждане на турнира, в която се играе до две победи от три срещи на четвъртфиналите, е пределно ясно, че до изненада срещу „студентите” е трудно да се стигне. Отборите в България трудно може да ги излъжат веднъж, да не говорим за елиминиране след две победи.
 

Относно срещата, интересна бе само първата четвърт (26-22), но оттам до края изходът бе повече от ясен. За гостите отсъстваха Божо Барач и Мелвин Абрамс, а като прибавим и факта, че един от най-полезните им играчи Саша Топчов за първи път този сезон завърши с отрицателен коефициент (-2), съвсем нормално Лукойл Академик спечели без да се напряга много преди реванша с Динамо Москва във вторник вечер. Разликата закономерно в края се застопори на 17 точки (88-71), а можеше и да бъде повече. Това обаче няма никакво значение, защото в тази фаза на турнира отборите играят на брой спечелени срещи.
 

Четирима състезатели на гостите завършиха с актив от по 13 точки – Хрисимир Димитров, Владимир Йоич, Тодор Тодоров и Илия Станков.
 

В състава на домакините за първи път бяха включени юношите на клуба Пламен Христов и Владислав Шуранов. Те обаче така и не влязоха дори за секунда и не успяха да дебютират в официален мач с екипа на Лукойл Академик. Децата едва ли ще имат този шанс скоро - да влязат в игра в толкова „отговорна” и „решителна” среща. Остава да сънуват този момент до следващия път, когато им се усмихне щастието хем да бъдат в състава за някой мач от шампионата, хем да влязат са минутка игра накрая. Не коментираме Петрослав Зафиров, за когото всеки мач завършва със загрявката, преди да бъде хвърлена първата спорна топка.
 

За сметка на това, в един ясен още преди да започне мач, Перо Антич игра без смяна – 40 минути. За това време той вкара 24 точки и грабна 17 борби и за пореден път впечатли с уменията си публика, съперник и особено избрания по-рано през деня за треньор номер 1 в страната за месец февруари Желко Лукаич. От резервната скамейка отлично се включи сънародникът му Ристе Стефанов, вкарал 5 от общо 10 тройки за своя тим. Трети чужденец, Лари О’Банън пък също завърши с дабъл дабъл – 18 точки и 12 борби. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК ПЛЕВЕН

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 

ПЪЛНА ПРОГРАМА НА ВСИЧКИ СРЕЩИ ОТ ЧЕВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи