Деян Иванов най-добър за КК Сплит


Деян Иванов най-добър за КК Сплит
Деян Иванов бе избран за MVP
16-03-2008 01:08

Деян Иванов бе най-добър за отбора си КК Сплит в домакинската победа над Войводина, в мач от Адриатическата лига, играл се в събота вечерта. Хърватите се наложиха с резултат 88-82, но въпреки това нямат шанс да продължат в следващия кръг на турнира, за който се класират само първите осем отбора. В момента тима на Иванов и Бойко Младенов се намира на десето място, един кръг преди края на редовния сезон, и дори при победа срещу Партизан другата седмица, няма да може да се класира в осмицата. Гостите, от друга страна, все още имаха теоретичен шанс да бъдат сред първите осем преди двубоя, но след тази загуба вече също отпадат от борбата.
 
Мачът започна много силно за домакините, които дръпнаха с 14 точки в резултата, след края на първата четвърт (30-16). През вторите 10 минути сръбският тим опита да навакса пасива си със здрава защита и печелейки частта с 18-24, успя да намали разликата на 8 точки, преди почивката (48-40). В началото на второто полувреме, обнадеждени от добрата си игра през втората четвърт, сръбските баскетболисти излязоха на терена още по-мотивирани и продължиха натиска си над домакините. Те успяха да спечелят и тази част с резултат 21-27, и така 10 минути преди края на срещата пасивът им достигна само 2 точки и психологическото предимство бе на тяхна страна. По всичко изглеждаше, че в последната част домакините няма да могат да удържат на натиска, но благодарение на силната си игра в защита и индивидуалните изяви на Иванов и Марлон Гарнет в нападение, те успяха да удържат победата.
 
Иванов бе избран за най-полезен играч в мача, завършвайки с 20 точки, 13 борби и 3 отнети топки. Гарнет завърши с 24 точки, а Антъни Ейкинс записа 12 точки, 3 борби и 8 асистенции за отбора на Сплит. Другият българин в тима на домакините, Бойко Младенов, завърши срещата без отбелязан кош, но овладя 4 борби и подаде 2 асистенции за 15 минути на терена.
 
За гостите от Войводина най-много точки вкара Марко Пекович – 20. Към тах той добави и 4 борби и 3 асистенции, а Иван Паунич завърши с 18 точки, 5 асистенции и 4 отнети топки.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи