Роб Престън наказа Рилски Спортист


Роб Престън наказа Рилски Спортист
Роб Престън
16-03-2008 20:51

След като престоя 36 минути на пейката без да влиза в игра, Роб Престън се появи на терена 4 минути преди края и успя да сломи съпротивата на гостите от Рилски Спортист с единствената си изява в нападение. Той отбеляза тройка 1.10 преди края, с която направи резултата 88-85. В края Стефан Георгиев отбеляза един наказателен удар, за да оформи крайното 89-85 за Левски в първи ¼ финален двубой за Купата на България.


Въпреки кадровите проблеми в състава си, гостите от Самоков се представиха много добре в мача и само наивни грешки им попречиха да си тръгнат с победа от София.

Рилски Спортист стартира малко по-добре мача и водеше в началото. Играчите на Левски пък след това взеха преднина и така до края на първата част двата отбора си сменяха водачеството. Така в крайна сметка първата част завърши при равенство 24-24.
 

Втората част започна с предимство за Левски, които поведоха с 31-26. Гостите се върнаха за 31-30 и последваха няколко равностойни минути. В края на полувремето обаче домакините играха по-добре и се оттеглиха на почивка с преднина от 47-40.
 

След паузата, в която отново малките деца от школата на Левски излязоха на терена, Рилски Спортист заигра много силно и бързо изравни резултата, след като почна със серия от 7-0. Левски поведе отново, но след добри атаки гостите си върнаха лидерството и дори до края на частта поддържаха преднина от 3 точки. Така след края на третата четвърт самоковци водеха с 64-67.
 

В последната четвърт на терена бе много нервно и двата отбора не предложиха красив баскетбол. Изненадващо в тези минути на пейката се застоя капитанът на домакините Стефан Георгиев, което позволи на гостите да продължат да водят. Още с появата си на терена обаче той отбеляза важни стрелби в решаващи моменти и така остави тима си в мача. Срещата вървеше равностойно като победителят не бе ясен. Така се стигна до момента, в който Роб Престън отбеляза тройка и даде преднина на тима си. В следващата атака Груев изпусна да изравни, а при последвалото нападение за Левски, сините първо изпуснаха стрелба, но овладяха борбата, след което Стефан Георгиев бе фаулиран и отбелязвайки единият наказателен удар подпечата победата за своите. Рещаващ фактор се оказа и фактът, че играчите на Левски взеха цели 20 борби в нападение.
 

Стефан Георгиев бе най-добър в мача със своите 23 точки и 8 борби. Гардовата двойка Асен Великов и Юлиян Радионов също имаха принос за победата, като завършиха съответно с 16 и 14 точки.
 

За Рилски Спортист и петимата титуляри завършиха с двуцифрен точков актив. Капитанът Александър Груев се представи добре и завърши с 20 точки, 5 откраднати топки и 4 асистенции. Добре играха и Бранко Миркович с 18 точки и Мартин Маринов с 15. Следващият двубой е в Самоков във вторник, като при победа Левски ще си осигури класиране за полуфинала, а при загуба двата тима ще се срещнат отново в София за трети мач в четвъртък. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ – РИЛСКИ СПОРТИСТ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 

ПЪЛНА ПРОГРАМА НА ВСИЧКИ СРЕЩИ ОТ ЧЕВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи