Балкан печели първия мач срещу Черно море


Балкан печели първия мач срещу Черно море
Иван Лилов бе най-резултатен в срещата
16-03-2008 20:59

Балкан Ботевград се наложи безпроблемно като домакин на Черно море Еврохолд в първия кръг от четвъртфиналите за купата на страната. "Зелените" поведоха още от самото начало на двубоя и не допуснаха обрат до самия край, побеждавайки с комфортна преднина от 20 точки - 90-70. Така те поведоха в серията с 1-0 победи и ако успеят да победят и в гостуването във Варна на 18-ти март, ще се класират за полуфиналите на турнира.
 
Момчетата на Георги Младенов излязоха изключително концентрирани на терена и още в началото пролича, че са твърдо решени да спечелят не само мача, но и серията срещу тима на Черно море. С добре организирано отборно нападение, в което блестеше Иван Лилов, и здрава защита домакините дръпнаха в резултата с 9 точки след 10 минути игра (24-15). През втората част варненци усетиха накъде отиват нещата и направиха опит да изравнят играта, но въпреки това загубиха и тази част с 20-18, губейки вече с 11 точки на полувремето. При този резултат все още имаше шанс за гостите да обърнат мача, но след почивката стана ясно, че повече работа е свършена в съблекалнята на домакините, защото отборът на Младенов излезе на терена изключително мотивиран и на практика реши двубоя в тази трета част, печелейки я с 31-14. Със само 10 минути оставащи до края и почти 30 точки пасив, варненци нямаше как да излъжат домакините и въпреки че спечелиха последната част с 15-23, напуснаха терена с наведени глави, в очакване на следващия двубой у дома.
 
За Балкан петима играчи завършиха с двуцифрен точков актив, но най-силно впечатление направи Иван Лилов, които отбеляза 32 точки и подаде 8 асистенции.
 
Отборът на Черно море като цяло не се представи добре в срещата и нападението на тима беше много ограничено от защитата на Балкан. Все пак Брайс Шелдън отново показа реализаторските си възможности, вкарвайки 5 тройки от 9 опита, както и 1 кош от игра и 3 наказателни удара за общо 20 точки в мача.
 
Следващият двубой между двата тима е на 18-ти март във Варна, като в серията се играе до 2 победи от 3 мача.
 
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН БОТЕВГРАД - ЧЕРНО МОРЕ ЕВРОХОЛД


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА ЛЕДЕНИКА ПРИ МЪЖЕТЕ

ПЪЛНА ПРОГРАМА ЗА ВСИЧКИ СРЕЩИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА"
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи