Дунав Еконт си направи поредна тренировка


Дунав Еконт си направи поредна тренировка
Анна Римпова с 19 точки и 7 борби за 18 минути
16-03-2008 23:23

Отборът на Дунав Еконт очаквано нямаше никакви проблеми срещу гостуващия Черно море Одесос в първия четвъртфинален мач от турнира за купата, побеждавайки го с 50 точки разлика - 111-61.
 
Интригата напълно отсъстваше в русенската зала "Дунав". Риторичният въпрос "кой ще спечели мача" и съответно развитието на самия резултат бяха далеч по безинтересни за феновете в залата от например екстравагантната нова прическа на ветеранката Христина Минкова. Със свежата си визия тя направо "заби в земята" дори някои два пъти по-млади свои съотборнички и съпернички. Едва ли обаче точно къдриците на Минкова са стреснали момичетата от гостуващия отбор дотолкова, че те да загубят ума и дума и да инкасират 34 точки пасив още в първата четвърт. Просто талантливите девойки, играещи за Черно море Одесос, са много млади и нямат нито една по-опитна съотборничка да ги поведе на терена. Светла Жечева, която играеше тази роля миналия сезон, сега вече е на треньорската скамейка. На всичкото отгоре тя и колежката Маргарита Гечева бяха довели в Русе група от само 7 момичета...
 
Дунав Еконт започна с основния си състав, с всичките си звезди в него, и логично дойде това 36-2 след края на първата четвърт. То е и нов рекорд, подобрявайки този от преди само 2 седмици. Тогава русенки започнаха с 36-4 срещу съставения предимно от девойки Славия. Сега, срещу съставения изцяло от девойки Черно море Одесос, те допуснаха с две точки по-малко за първите 10 минути, но този 2-те, отбелязани от гостенките, все пак бяха от игра - един самотен кош на Антоанета Стойкова.
 
Толкова за "интригата" през първото полувреме. През второто ще се запомнят пък само 3-те поредни тройки, които вкара за Дунав Еконт току що навършилата 18 години Александра Кънчева. Това се случи в другата напълно неравностойна четвърт в този мач - третата (36-10 за русенския тим в нея). Все пак чест прави на младите варненки, че през цялото време се раздаваха на игрището, за да докажат, че не са "боксова круша" и дори - невероятно, но факт - спечелиха втората и третата четвърт (съответно 22-26 и 17-23). Не е толкова невероятно обаче, когато уточним, че треньорът на русенки Стефан Стефанов непрекъснато въртеше състава си и даваше равни игрови минути и еднакъв шанс за изява и на най-младите в отбора. На моменти дори мачът заприличваше на добре познатия от Регион Добруджа сблъсък на ниво девойки между двата клуба, които на тази възраст отново са съперници и за титлата на България.
 
В крайна сметка за разгромната победа на Дунав Еконт почти равен най-голям принос имаха три от опитните и една от по-младите в отбора: Анна Римпова с 19 точки и 7 борби; Петя Джамбазка с 18 точки, 4 борби и 2 асистенции; Диана Найденова с 12 точки, 2 борби и 5 асистенции; и Виктория Мирчева с 18 точки и 6 борби.
 
За Черно море Одесос най-резултатна бе Весела Маринова с 18 точки, Николета Димитрова (една от двете резерви) вкара 15 и хвана 5 борби. Антоанета Стойкова пък, след бурно аплодирания от публиката първи кош за своите в мача (дошъл в седмата минута), до края вкара още 10 точки и овладя 7 отскочили топки.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ ЕКОНТ - ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи