Агнеса Дойчинова - MVP на първите срещи от Купа "Леденика" при жените


Агнеса Дойчинова - MVP на първите срещи от Купа "Леденика" при жените
Агнеса Дойчинова
17-03-2008 03:39

Агнеса Дойчинова от Рилски спортист е една от двете състезателки с най-висок коефициент - 38 - в трите първи мача от четвъртфиналите за купата при жените. Златина Калоферова от Берое 07 също има коефициент 38, но по правилото за повече отбелязани точки, Дойчинова e MVP на кръга. В случая това е напълно заслужено и по друга причина - впечатляващите 35 точки и 18 борби на ветеранката от Рилски спортист са постигнати в много по-равностоен и оспорван мач - победата над Славия със 76-65. Както винаги, тя бе сърцето и душата на тима от Самоков и уверено водеше по-младите си съотборнички към успеха.
 
За разлика от нея, Калоферова записа своя коефициент в предварително решения мач на старозагорки срещу младия отбор на Тони 7, участващ в турнира за купата най-вече с цел трупане на опит. Все пак трябва да се отбележи, че състезателката на Берое 07, която също е доста млада (макар и не колкото някои от момичетата от сливенския тим), бе далеч по-прецизна при завършването на атаките - 11/13 (84.62 %) при опитите за две точки, в сравнение с 16/26 (61.54 %) на Дойчинова. Не само пропуските, но и допуснатите от Калоферова грешки бяха много по-малко - само една, при 6 на Дойчинова срещу Славия. Всичко това позволи на Калоферова да събере равен коефициент с този на опитната си колежка на същия пост (център), въпреки че записа значително по-малко точки (26) и борби (15).
 
Именно от този единствен мач с някаква интрига от първия кръг за купата дойде и третото място в класацията за MVP. То се заема от 20-годишната Лиляна Илиева от Славия, което пък означава, че постът "център" в този случай е с пълен монопол върху челната тройка в класирането. Илиева вкара 26 точки и грабна 6 борби (коеф. 27) срещу Рилски спортист, но не можа да предотврати загубата на тима си.
 
Със същитя коефициент като Илиева - 27, но с по-малко отбелязани точки, четвърта в класацията е Жанета Жельова от Берое 07. Петото място на Христина Иванова от Рилски спортист (коеф. 25) пък означава, че отборът от Самоков също има две представителки в Топ 5. Затова пък там нито една няма този от Русе - въпреки разгромната победа на Дунав Еконт над Черно море Одесос, ротационната система на треньора Стефанов в мача с обречения съперник не даде на никоя от неговите състезателки повече от 22 игрови минути. Въпреки това 4 от тях окупираха места от 6-о до 10-о в подреждането по коефициент - Анна Римпова (6-о място, коеф. 24), Петя Джамбазка (8-о място, коеф. 22), Диана Найденова (9-о място, коеф. 22) и Виктория Мирчева (10-о място, коеф. 20). Между тях се "вмъкна" и трета представителка на Берое 07 в Топ 10 - Мария Желязкова, на 7-о място с коеф. 24.
 
ТОП 10 НА ПЪРВИТЕ МАЧОВЕ ЗА КУПАТА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи