Мирослав Пецарски: Дано кампът да бъде посетен от повече български деца


Мирослав Пецарски: Дано кампът да бъде посетен от повече български деца
Пецарски и Коцев (gong.bg)
18-03-2008 16:30 | gong.bg

Една от звездите на югославския баскетбол от близкото минало Мирослав Пецарски си пожела повече български деца, които тренират баскетбол, да имат възможност за посетят и да тренират в известния камп „Максима” на планината Златибор в Сърбия. Пецарски е у нас по покана на баскетболен клуб Шампион 2006, който пък изпраща деца от школата си да се усъвършенстват там.
 
Баскетболният лагер „Максима” се намира в самия център на планината Златибор, в почивната станция „Слънчев хълм”, която разполага с отлично оборудвани помещения. Редовните лагеруващи в кампа са спортисти от водещите клубове и школи по баскетбол в Сърбия, Босна и Херцеговина, Италия, Германия, Канада, САЩ, Финландия, Швеция, Гърция, Словения и още много държави.
 
„Дойдохме, за да се запознаем с млади играчи тук, както и хора, които проявяват интерес към кампа. Не съм мислил, че ще стана треньор, но направихме един от най-добрите кампове за млади играчи в Златибор. Има много добри възможности за тренировки и всичко необходимо, за да се усъвършенстват децата. Тренира се два пъти дневно под ръководството на отлични специалисти. Всички наши гости са били изцяло задоволени”, коментира Мирослав Пецарски пред Гонг.
 
Бившият център на Партизан, Арис и Панатинайкос сподели, че миналата година гост в Златибор е бил лично старши треньорът на настоящия европейски шампион Желко Обрадович.  
„Много известни играчи минават през този камп, като стимул за децата. Родителите могат да са спокойни за децата си, които тренират баскетбол. Дано кампът да бъде посетен от повече български деца. Знаете, че баскетболът при нас е в криза и имахме лоши резултати, но сега начело на тима е Душан Ивкович и мисля, че той знае как да се справи, за да си върнем старата слава. Предимството е на наша страна, но в баскетбола никога не се знае”, каза Пецарски по повод бъдещото съперничество между националните отбори на България и Сърбия в евроквалификациите.
 
„Целта е да се направи промоция на този камп, в който ние участваме вече няколко години. Акцентът в кампа са тренировките. Децата от България там се подготвят при други специалисти”, заяви представителят на Шампион 2006 - Лъчезар Коцев, който допълни, че 10-дневният престой на дете в тренировъчния лагер струва около 240 евро.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи