Ямбол отново в борбата за полуфиналите за Купа България


Ямбол отново в борбата за полуфиналите за Купа България
Говедаров над всички с коефициент 29
18-03-2008 21:31

Ямбол надиграха ЦСКА с 81-75 във вторият двубой от четвъртфиналите за купа „Леденика”. Двубоят бе изключително равностоен и оспорван. За 40 минути игра 12 пъти се смени водачеството, а 14 пъти резултатът бе равен. Така двата отбора ще изиграят трети, решаващ мач, за да определят кой ще вземе участие на полуфиналите в Самоков.
 
Двубоят започна с лек превес за домакините, но за кратко. ЦСКА догониха противника си и до края на частта се игра кош за кош. През тази четвърт много силни изяви имаше Лавел Пейн, овладял борбата под коша. След няколко грешки в края на периода, гостите успяха да затворят първата четвърт при резултат 20:23. Срещата продължи равностойно още 2-3 минути, но ЦСКА направи серия от 9-0 и успя да поведе. От там започнаха проблемите за Ямбол. Те трудно организираха атаките си, в защита не можеха да опазят опонента си и логично загубиха инициативата си. Единствено Говедаров „поддържаше огъня”. Само благодарение на това, че и ЦСКА пропиляха няколко атаки, резултатът не набъбна много и полувремето завърши със 7 точки аванс за столичани – 33-40.
 
На почивката Иван Чолаков явно си бе поговорил сериозно със своите играчи, защото те започнаха вихрено второто полувреме, като отбелязаха 9 безответни точки. За Ямбол се разигра Вадим Река и, заедно с Говедаров, поведе отбора. Приложената от ЦСКА зонова защита не даде резултат. При резултат 42-40 започна голямото надлъгване на двата отбора. До края на мача се игра кош за кош и никой от двата отбора не успяваше да дръпне напред с повече от 5 точки.
 
Така се стигна до последните 2 минути, в които се реши крайният победител. Тогава Вадим Река вкара 3 поредни тройки и това наведе везните в полза на Ямбол. Въпреки че ЦСКА направиха преса по целият терен, времето не им стигна да направят обрат и двубоят завърши при резултат 81-75.
 
За ЦСКА двама играчи завършиха с дабъл дабъл - Лавел Пейн с 22 т. и 11 борби и Георги Давидов с 19 т. и 10 борби. За Ямбол Станислав Говедаров вкара 29 т., а Вадим Река добави 27. Решаващият двубой е на 20 март в София и победителят ще пътува за финалите в Самоков.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЦСКА 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 
ПЪЛНА ПРОГРАМА НА ВСИЧКИ СРЕЩИ ОТ ЧЕВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА”
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи