Славия продължава борбата с Рилски спортист при жените


Славия продължава борбата с Рилски спортист при жените
Стефка Николова - 18 т., 12 борби и 6 асистенции
18-03-2008 22:07

Баскетболистките на Славия изравниха резултата на 1-1 победи в четвъртфиналите за Купа България, след като днес се наложиха у дома над Рилски спортист, с 84-77. По този начин те си спечелиха правото да играят 3-и решителен мач в Самоков на 20-и март и запазиха шансовете си за класиране на полуфинал.
 
Мачът отново бе изключително оспорван и интересен, като интригата се запази до последните секунди. Първата четвърт завърши с 3 точки предимство за гостенките от Рилски спортист (23-26), но това бе единствената част, спечелена от тях, тъй като момичетата от Славия, застрашени да отпаднат още днес, заиграха по-организирано в защита и не позволиха на гостенките да водят играта като в предишния двубой. През втората четвърт Славия успя да се наложи с 23-19 и, макар и само с 1 точка, обърна резултата в своя полза преди почивката (46-45). През второто полувреме „бяло-черните” имаха пълен контрол над събитията на терена и успяваха да удържат атаките на Рилски спортист, като в същото време бяха много концентрирани в нападение, допускайки само 9 грешки за целия мач. По този начин те успяха да спечелят и двете части с минимална разлика (19-17; 19-15) и удържаха победата в тази много равностойна среща.
 
За Славия страхотен мач направиха Стефка Николова и Лиляна Илиева, и двете завършили с дабъл дабъл. Николова вкара 18 точки, към които дабави 12 борби и 6 асистенции, а Илиева вкара 19 и овладя 13 борби. Добре играха и Христина Деянова, завършила с 14 точки, 5 борби и 4 асистенции, както и Ренета Дикова, завършила с 13 точки.
 
В отбора на Рилски спортист този път най-полезна бе Христина Иванова с 20 точки, 5 борби и 8 асистенции. Агнеса Дойчинова отново вкара най-много точки  - 27, като към тях добави и 8 борби и 3 асистенции.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ - РИЛСКИ СПОРТИСТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ ЖЕНИТЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ ЖЕНИТЕ
 
ПЪЛНА ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА"
 
ТОП 10 НА 2-РИ КРЪГ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи