Черно море си върна на Балкан


Черно море си върна на Балкан
Симеон Ценов най - добър за "моряците"
18-03-2008 22:21

Варненският Черно море Еврохолд победи гостуващия Балкан Ботевград с 85:73 във втория мач от четвъртфиналната серия на турнура за Купа България. След загубата в първия мач в Ботевград, възпитаниците на Спас Натов успяха да изравнят победите и да достигнат до трети решителен мач.
 
Гостите започнаха много силно и направиха бърза серия 0:8, но след тайм-аута, който Натов взе, нещата тръгнаха и за варненци и играта беше равностойна. Все пак гостите успяха да запазят част от първоначалната си преднина и частта завърши при резултат 18:24. Дотук мачът вървеше добре, очакваше се да бъде оспорван и интересен. След доста слабо съдийство, бяха свирени много технически нарушения на играчите и треньорите на Черно море, чиито нерви не издържаха. След втората част разликата беше 5 за Балкан – 51:46.
 
След почивката варненци излязоха надъхани и решени за победа и успяха да обърнат резултата, като даже натрупаха малък аванс. Резултата след 30 минути игра беше 69:61 в полза на „моряците”. През последната четвърт слабото съдийство продължи и след ритниците на Спас Натов по стола за смени и още няколко технически, умишлени нарушения, фалове в нападение и крачки като компенсация, все пак домакините победиха с 12 точки разлика – 85:73.
 
В мача за отбора от Варна най-добър беше Симеон Ценов, който постигна коефициент 17 със своите 13 точки и 8 борби. За домакините с най-много – 16 се отличи капитанът Левен Белберов. Най-висок коефициент и най-много точки в мача постигна Иван Лилов от Балкан. Той вкара 22 и хвана 4 борби за коефициент 20, а 14 точки и седем борби записа Дуейн Мортън. Следващият, решителен мач, победителят от който ще отиде на полуфинал, е на 20 март (четвъртък) в Ботевград. Който спечели срещата, ще играе срещу Левски на 25 март в Самоков за влизане в големия финал.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ - БАЛКАН 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 
ПЪЛНА ПРОГРАМА НА ВСИЧКИ СРЕЩИ ОТ ЧЕВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА”
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи