Христина Иванова - MVP на вторите срещи от Купа "Леденика" при жените


Христина Иванова - MVP на вторите срещи от Купа "Леденика" при жените
Христина Иванова
19-03-2008 03:20

"Дежа вю"! Само преди два дни ветеранката Агнеса Дойчинова от Рилски спортист стана MVP, макар и с равен коефициент със заелата второ място, по правилото за повече отбелязани точки. Сега абсолютно същото направи и 18-годишната й съотборничка Христина Иванова. А тя показва завидно постоянство в играта си, независимо от различния краен изход за отбора й в двата мача. След като в неделя, при победата у дома срещу Славия, тя бе в Топ 5 на класацията с коефициент 25, сега, при загубата като гост, тя постигна с 4 единици по-голям - 29 - и се изкачи на върха.
 
В софийската зала "Триадица" крилото на Рилски спортист вкара 20 точки, грабна 5 борби и подаде цели 8 асистенции. Освен това тя не допусна нито една грешка, а в защита "открадна" 2 топки и блокира 1 стрелба. Любопитното е, че в сравнение с класацията от първите мачове, двете състезателки си разменят местата - този път Дойчинова е 5-а. Тя отново бе най-резултатна в кръга със своите 27 точки, а освен това грабна 8 борби и подаде 3 асистенции. Но тъй като отново направи повече грешки и пропуски в завършването на атаките, ветеранката остана с коефициент 20, равен с този на още три състезателки. Тя обаче попада в Топ 5, след като изпреварва трите (Весела Тихина и Мария Радойчева, и двете от Тони 7, и Даниела Петева от Дунав Еконт) именно с повечето си отбелязани точки.
 
По същата причина, както вече отбелязахме, и Христина Иванова е MVP на кръга, въпреки че друга млада надежда на женския ни баскетбол - 17-годишната Стефка Николова от Славия - има същият коефициент 29. При победата на своите над тима на Иванова, Николова вкара с 2 точки по-малко от съперничката си - 18. Затова пък тя овладя впечатляващите за поста си (плеймейкър) 12 отскочили топки, а също и подаде 6 асистенции. Трябва да се отбележи и отличната й далечна стрелба - цели 5 тройки, рекорд за тазгодишния турнира за купата до момента.
 
В Топ 3 е също и една състезателка с редовно присъствие "по горните етажи" на индивидулните класации при жените - Жанета Жельова (Берое 07). Срещу Тони 7 тя вкара 21 точки с почти безгрешна стрелба и хвана 7 борби (коефициент 26).
 
Пред Дойчинова се нареди още едно момиче от Славия - Лиляна Илиева, на четвърто място с коефициент 21. Тя също повтаря доброто си представяне от неделя, въпреки че двете с Жельова сега си разменят местата (тогава Илиева бе трета, а крилото на Берое 07 - четвърта). Всичко това означава, че имаме повторение на 4 от 5-те баскетболистки в Топ 5 на класациите за MVP на първите два кръга мачове за купата, само че в различен ред. Наистина - "дежа вю".
 
ТОП 10 НА 2-РИ КРЪГ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА"
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ ЖЕНИТЕ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ ЖЕНИТЕ

ПЪЛНА ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА"

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи