Финалите на Ученическата лига във Видин пред 1200 зрители


Финалите на Ученическата лига във Видин пред 1200 зрители
1200 фенове се очакват на финалите в з. Фестивална
19-03-2008 09:40 | viasport.bg

Днес е празник на баскетболната игра в гр. Видин. В спортна зала „Фестивална” ще се проведат финалите на „Ученическа баскетболна лига 2008” за трите възрасти – момчета 5-7 клас, юноши 8-10 и 11-12 клас. Лично изпълнителният директор на Българска федерация баскетбол Иван Ценов, който е специален гост на проявата, ще наблюдава финалните двубои.
 
Ученическата лига стартира за трета поредна година, а организатори са Община Видин, РИО-Видин и БК "Видабаскет". Основен спонсор на лигата и през тази година е фирма КНАУФ, която поема всички организационни разходи и подсигурява богат награден фонд. Медиен партньор е радио „Фреш”. За отборите победители, както и техните подгласници в отделните възрастови групи са подсигурени купи и комплекти медали, съответно златни, сребърни и бронзови. Призове ще получат и най-добрия реализатор, защитник и най- полезен състезател за отделните възрастови групи.
 
По време на срещите ще се организират и допълнителни надпревари с развлекателен характер, както за участниците, така и за публиката - конкурси, както и стрелба от центъра на игрището за парична награда от 50 лева, подсигурени от застрахователно и презастрахователно дружество „Булстрад”.
 
За доброто настроение на публиката ще се грижи DJ Боби и двама водещи - Красимир Каменов "Тоти" и Ваня Минева. На почивките от срещите ще се изявят хип-хоп формация „Шадоу крю”, духовият оркестър на СОУ ”Св.св. Кирил и Методий” и новосформираният мажоретен състав към БК "Видабаскет".
 
По време на спортно-музикалната програма в спортната зала инициативи ще проведат доброволци от БМЧК, Сдружение „Заедно” и други младежки неправителствени организации. Те ще раздадат безплатно над 3000 презервативи в спортна зала „Фестивална”, а в деня на проявата пред нея ще бъде на разположение Мобилен кабинет с екип на Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН. Всеки желаещ безплатно ще може да разбере своя ХИВ-статус. На финала на лигата ще се разиграе богата томбола с предметни награди – колело КРОС, топки, шапки, фланелки и други.
 
Победителите от финалните срещи ще вземат участие в следващите етапи на ученическите игри - областни първенства, зонални и държавни финали. Преди започването на последния и най-интересен финал при най-голямата възрастова група – юноши 11-12 клас, от 17.30 часа, ще бъдат представени всички гости и спонсори на финалите на Ученическата баскетболна лига. Отборите финалисти ще бъдат приветствани и наградени от кметът на Община Видин, инж. Румен Видов.
 
ПРОГРАМА
/19.03.2008 г./ 
10.00 часа – среща за 3 и 4 място – момчета 5-7 клас
ОУ ”Отец Паисий” : СОУ ”Любен Каравелов” 
 
11.00 часа – среща за 3 и 4 място – юноши 8-10 клас
ПМГ ”Екзарх Антим І” : ПГ ”Проф. д-р Асен Златаров” 
 
12.00 часа – среща за 3 и 4 място – юноши 11-12 клас
ПГ ”Проф.д-р Асен Златаров” : СОУ ”Цар Симеон Велики” 
 
14.00 часа – финал – момчета 5-7 клас
СОУ ”Цар Симеон Велики” : СОУ ”Св.св.Кирил и Методий” 
 
15.30 часа – финал – юноши 8-10 клас
ГПЧЕ ”Йордан Радичков” : СОУ ”Цар Симеон Велики” 
 
17.30 часа – финал – юноши 11-12 клас
ГПЧЕ ”Йордан Радичков” : ПМГ ”Екзарх Антим І”
(Началото на срещата, която ще се ръководи от професионална съдийска бригада, ще бъде дадено от председателя на БФБ.)
 
18.30 часа – награждаване, разиграване на томбола.
 
До финалите на Ученическата баскетболна лига при най-малките, момчета 5-7 клас, достигнаха отборите на СОУ "Цар Симеон Велики" /без загуба в предварителните групи/ с водач Румен Груев и СОУ "Св.св. Кирил и Методий" водени от най-колоритната преподавателка по ФВ Бистра Янева.
 
За златните медали при юношите 8-10 клас ще спорят СОУ "Цар Симеон Велики" /миналогодишен финалист/ и ГПЧЕ "Йордан Радичков". Безспорно с най-голям интерес днес ще се очаква финалът при най-голямата възрастова група - юноши 11-12 клас, където отново един срещу друг ще излязат вечните съперници през последните години - ПМГ "Екзарх Антим І", с учител-треньор Илиян Ангелов "Лъвчето" и ГПЧЕ ”Йордан Радичков”, водени от Никола Николов "Коко". В миналогодишния сблъсък победители излязоха „математиците”, които драматично се наложиха над „англичаните” само с една точка разлика - 71:70. И в двата лагера стягат мощни агитки за днешния двубой, който се очаква да бъде наблюдаван от 1200 зрители в зала „Фестивална”.
 
Непосредствено след края на срещата ще започне и официалното награждаване на отборите призьори във всички възрастови групи. Кулминацията на вечерта ще бъде разиграването на томбола, в която ще бъдат раздадени много награди. На отборите участници и публиката през целия ден ще се раздават талони за участие.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи