Партизан детронира шампиона


Партизан детронира шампиона
Майк Батист (euroleague.net)
20-03-2008 01:21

Партизан Игокеа победи миналогодишните шампиони Панатинайкос с 82-73 в решителен мач от група Д на Евролигата, с което достигна четвъртфиналните плейофи и отстрани гърците от борбата за трофея тази година. Пред препълнената зала „Пионир” в Белград, една баскетболна традиция възкръсна и, година след като се класира в Топ 16 за пръв път от 10 години насам, Партизан направи още една крачка напред, завършвайки с 4 победи и 2 загуби в групата си, с което си извоюва място сред 8-те най-добри отбора в Европа. С тази победа те също така лишиха от участие в следващата фаза отбора на Панатинайкос, който остана на трето място в групата с 3 победи и 3 загуби.
 
Сърбите властваха тотално в борбата под кошовете, овладявайки 37 топки, срещу 18 за гостите. Въпреки че допуснаха само 7 грешки за целия мач, играчите на Панатинайкос не успяха да компенсират слабата си игра при овладяването на отскочилите топки и през по-голямата част от срещата изоставаха в резултата. Разликата в полза на домакините достигна до 9 точки на 2 пъти, при 26-17 в края на първата четвърт и при 33-24 през втората. След това обаче гърците заиграха по-активно и непрекъснато скъсяваха преднината. Тогава обаче се стигна до последните минути на двубоя, в които Милт Паласио и Душан Кецман бяха неупазими и изведоха сърбите до победата.
 
За Партизан героите бяха повече от един, след като гръцките баскетболисти успяха да неутрализират звездата на домакините през този сезон, Никола Пекович. Паласио отбеляза 24 точки, а Кецман завърши с 16, плюс 13 борби и 5 асистенции. Добре се включиха и Новица Величкович с  11 точки, както и Миленко Тепич с  10. За Панатинайкос Шарунас Ясикевичус завърши с 20 точки, Майк Батист добави 12, а Василис Спанулис - още 11.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПАРТИЗАН ИГОКЕА - ПАНАТИНАЙКОС
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ТОП 16 НА ЕВРОЛИГАТА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи