В сезон пълен с разочарования, Маями постави нов анти-рекорд


В сезон пълен с разочарования, Маями постави нов анти-рекорд
Пат Райли претърпя поредно разочарование
20-03-2008 12:11

Торонто Раптърс надигра Маями Хийт с 96-54 в „Еър Канада Център” и бе причината за нов анти-рекорд за отбора на Пат Райли. 54-те точки, вкарани от „горещите” бяха най-ниската резултатност през този сезон и 3-о най-слабо постижение в историята на НБА (само на 5 точки разлика от „върха”), след въвеждането на 24-секундното ограничение за атака.
 
„Чувствам се много зле, за това, че играчите не успяха да отбележат още няколко точки за да се измъкнат от този срамен „рекорд”, но това е положението” – каза треньорът на Маями и допълни – „Имахме 4-5 мача като този през сезона и, когато играта ни потръгне така, просто нищо не може да се направи. Колкото по-зле ставаше, толкова повече губехме увереност. Всеки път, когато пропускахме изстрел, ставахме все по-нервни, а противниците бяха безпощадни. Ще имаме нашите дни отново, не знам кога ще се случи, но съм сигурен в това”.
 
Горещите” поставиха рекорд и за най-малко отбелязани точки в едно полувреме – 26 и имаха най-лошия си процент в стрелбата за сезона – 20/78 (26%).
 
Торонто, от друга страна, можеха да спечелят мача с 4 точки разлика, дори и да не бяха вкарали кош през второто полувреме, а най-голямата разлика в срещата дойде в малко преди края, при резултат 96-53 (43 точки).
 
Маями прекъсна серия от 8 поредни загуби в понеделник, с победа 112-106 над Милоуки, но в този мач нито за момент не изглеждаха сякаш могат да окажат съпротива на домакините, особено с късата резервна скамейка, с която разполагаха. За двубоя можеха да вземат участие само 7 състезатели, след като крилото Шон Мериън, гардът Джейсън Уилямс, звездата Дуейн Уейд, Маркъс Бенкс, Юдонис Хаслъм, Алонзо Морнинг и Дорел Райт са извън състава поради травми.
 
Крис Бош пък направи своето завръщане за "Раптърс", след като пропусна последните 10 мача на отбора заради контузия в коляното. Той завърши с 8 точки и 8 борби, като концентрира играта си основно в защита. Торонто бяха 2-8 без звездата си, включително 0-5 в току-що приключилата обиколка на Запада.
 
За домакините най-силно играха Андреа Барняни и Антъни Паркър, завършили с по 14 точки. Хосе Калдерон добави 10, както и 10 асистенции, а Рашо Нестерович завърши с 12 за най-голямата победа в историята на тима. За Маями Крис Куин завърши с 14 точки, а Рики Дейвис добави 12.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи