Макаби Тел Авив спечели група F и домакинско предимство срещу Барселона


Макаби Тел Авив спечели група F и домакинско предимство срещу Барселона
Уил Байнъм атакува коша (euroleague.net)
20-03-2008 22:30

Макаби Тел Авив спечели група F на Евролигата след очаквана победа над загубилия всякакви шансове за класиране напред Жалгирис с 80-66 в Nokia Arena в Тел Авив. Шампионите на Израел завършиха групата с 4 победи и само 2 загуби, колкото и втория Олимпиакос, но в директните двубои имат предимство в точките. Това е важно, защото в крайна сметка Макаби Тел Авив ще се изправи срещу Барселона и ще има домакинско предимство в плейофната четвъртфинална серия, която се играе до 2 победи от 3 срещи. Израелците избягаха от евентуален двубой с ЦСКА Москва, а това „щастие” се усмихна на Олимпиакос.

 

Жалгирис стоеше доста добре в началото на срещата, но серия от 10-0 в полза на Макаби Тел Авив в края на първата четвърт и началото на втората им даде предимство и те никога до края на срещата не допуснаха гостите да се върнат. На почивката Макаби имаше 7 точки преднина, а нова серия, този път от 12-0 в началото на второто полувреме, направи разликата 56-40.

 

Йотам Халперин (8 асистенции) вкара най-много за Макаби Тел Авив – 17 точки. Хърватинът Никола Вуйчич завърши с 12 точки, 6 борби и 4 асистенции и показа на пълната отново зала (11 хиляди зрители), че вече се е възстановил от контузията, която го извади за дълго време от терена. Терънс Морис пък бе на 1 блок от изравняване на рекорда в една среща в мач от Евролигата. Той вкара 11 точки, грабна 7 борби и направи 6 „чадъра”.

 

Маркъс Браун бе най-резултатен за Жалгирис с 16 точки.

 

Четвъртфиналите започват на 1 април, а както споменахме, Макаби Тел Авив посреща Барселона в може би най-"завързания" четвъртфинал в Евролигата за този сезон.

 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МАКАБИ ТЕЛ АВИВ – ЖАЛГИРИС

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ТОП 16 НА ЕВРОЛИГАТА

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи