Барселона се класира за четвъртфиналите в Евролигата


Барселона се класира за четвъртфиналите в Евролигата
Лакович и Гримау ликуват (euroleague.net)
21-03-2008 00:14

В драматичен сблъсък, в който интригата се запази до последните секунди, Барселона победи ЦСКА Москва с 64-62 пред препълнената зала „Палау Блауграна” и се класира за четвъртфиналните плейофи в Евролигата. След тази победа испанците завършиха на второ място в група Г с 3 победи и 3 загуби, а активът на ЦСКА спадна до 4-2, но те си бяха осигурили първата позиция още преди двубоя.
 
Барселона стартира мача със серия 13-2, но до края на първата част ЦСКА вече водеше с 15-16. От тук нататък срещата се превърна във вълнуваща и напрегната битка, с непрекъснати обрати в резултата, за да се стигне до забивка на Ерсан Илясова 7.1 секунди преди края, с която испанците поведоха 64-61. В ответната атака Шишкаускас успя да си изпроси нарушение и застана на наказателната линия, откъдето вкара първия си опит и изпусна нарочно втория. ЦСКА овладя борбата и всичко трябваше да се реши с последния изстрел. Дж.Р. Холдън се нагърби с тази отговорна задача, но тройката му от ъгъла не успя да порази целта, след което прозвуча сирената.
 
За победителите Яка Лакович отбеляза най-много точки – 14 – и бе единствения от Барселона, записал двуцифрен точков актив. Затова пък 5 от останалите играчи завършиха с най-малко 7 точки. Виктор Хряпа и Рамунас Шишкаускас записаха по 13 точки за ЦСКА, Трейджън Лангдън добави 12, а Тео Папалукас подаде 10 асистенции, с което счупи рекорда на Топ 16 с общо 42 в тази фаза. 
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАРСЕЛОНА - ЦСКА МОСКВА

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ТОП 16 НА ЕВРОЛИГАТА

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи