След „плесницата” във вторник, Лукойл Академик се класира за Файнъл Фор за купата


След „плесницата” във вторник, Лукойл Академик се класира за Файнъл Фор за купата
Антич с пореден "български" дабъл дабъл
21-03-2008 20:07

Носителят на купата на България при мъжете Лукойл Академик се класира за финалната четворка след като в рамките на една седмица победи на два пъти Спартак от Плевен и ги елиминира от по-нататъшната борба. Днес като гости „студентите” се наложиха с 92-77 и спечелиха серията с 2-0.
 

Лукойл Академик дръпна още след първата четвърт и до края само поддържаше разликата. След 10 минути игра аванса на гостите бе 17 точки (30-13), но серия от 8-0 в началото на втората десетка върна домакините в играта. Те обаче не можаха да се доближат застрашително до края, а за това вина имаха и съдиите, които подпряха гостите в решаващи моменти през второто полувреме. Авантите в полза на гостите взеха връх в третата част и изнервиха до крайност плевенската публика.


 

След като не успя да се изяви във вторник в Москва срещу Динамо, македонският национал Перо Антич вече „плува в свои води” в българската действителност и реализира 33 точки. Към тях той прибави 14 борби, а Лари О’Банън добави 19 точки.


 

За домакините не игра болният Саша Топчов, а Илия Станков игра само 9 минути. В игра за плевенчани се завърна хърватският център Божо Барач, вкарал 16 точки. Най-резултатен за Спартак Плевен обаче както обикновено бе Хрисимир Димитров със 17 точки.
 

Домакините нямаха ден в стрелбата от разстояние след като вкараха едва 7 от 28 опита за 3 точки. Лукойл Академик пък отбелязоха цели 12 тройки, като Антич, Уили Дийн и О’Банън бяха точни на 3 пъти зад линията, разположена на 6.25 метра от коша. На полуфиналите Лукойл Академик среща ЦСКА във вторник вечер от 20.00 в Арена Самоков, а два часа по-рано е другата далеч по-интересната среща между Левски и Черно море
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 

ТОП 10 НА ВТОРИТЕ ЧЕТВЪРТФИНАЛНИ СРЕЩИ ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ВСИЧКИ СРЕЩИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА” 
 

ПРОГРАМА ЗА ФАЙНЪЛ ФОР В САМОКОВ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи