Калоян Иванов най-добър за ВивеМенорка срещу Билбао


Калоян Иванов най-добър за ВивеМенорка срещу Билбао
Калоъан Иванов (menorcabasquet.com)
23-03-2008 16:49 | Любомир Нешев

Отборът на Калоян Иванов, ВивеМенорка успя да спечели доста трудна победа в мач от първенството на Испания. В собствената си зала се наложиха над Билбао Баскет със 72-71 в равностоен и оспорван двубой.
 

Българинът бе титуляр за своя отбор и продължи с доброто си представяне в последните седмици. Иванов игра общо 25 минути и успя да постигне завидна статистика, логично постигайки най-висок коефицент от всички играчи. Той вкара 9 точки, но успя да овладее впечатляващите 20 борби, 6 в нападение и 14 в защита. Това помогна на отбора му и в крайна сметка Калоян бе с основен принос за победата.
 

Самата среща бе равностойна през цялото време и напълно предвещаваще драматичен развой. Първата част бе за гостите, които поведоха с 20-16 след края й. Оттук до края обаче ВивеМенорка спечели всяка следваща част с малки разлики, но все пак достатъчни за крайния успех в двубоя.
 

Най-резултатен за домакините бе центърът Ратко Варда, който отбеляза 21 точки, а Крис Мос добави 12. Люк Рекер вкара най-много за гостите – 14.
 

След тази победа ВивеМенорка заема 14-то място в класирането с 10 успеха и 16 поражения.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи