Загуба на Алвина отвори пътя на Сливен за плейофите в шампионата


Загуба на Алвина отвори пътя на Сливен за плейофите в шампионата
Тихомир Желев (chernomore.org)
23-03-2008 19:53

Победа на вторият тим на Черно море във варненското дерби над Алвина отвори пътя на Сливен към участие в плейофите на страната. В отложен мач от седмия кръг на мъжката А-1 (втора шестица) младите моряци се наложиха с 87-76 и се утвърдиха на второто място в групата. Една победа ги дели от спечелването на тази позиция, но те обаче нямат право да играят по-късно в плейофите на първенството. Това е така, защото имат възможност в плейофите да се срещнат с първия тим на Еврохолд. По този начин освен класиралия се вече Дунав 2007 за второто плейофно място спорят съставите на Алвина и Сливен.
 

„Винарите” имаха предимство преди днешния мач като контролираха съдбата си, но след загубата от Черно море 2 вече всичко е в ръцете на Сливен. Двата отбора имат равен брой точки след седем кръга, но Сливен има предимство в срещите помежду им като загуби във Варна с 1, а победи като домакин с 2 точки разлика. Въпреки това все още предстоят три интересни кръга веднага след изиграването на срещите от купата на страната в началото на април, когато ще се определи и втория тим от тази група, който ще се класира за първия кръг на плейофите.
 

Днешният мач премина под диктовката на Черно море 2, които водеха през по-голяма част от срещата. Само в един кратък период в края на първото и началото на второто полувреме Алвина успя да излезе напред в резултата, но силите им не достигнаха освен почетно да загубят срещата.
 

Впечатляващ дабъл дабъл направи Николай Балев от Алвина. Той вкара 22 точки и хвана 20 борби, но пропусна всичките си 5 опита от наказателната линия. Балев излезе начело в класирането по дабъл дабъл този сезон като вече има 13 двойни постижения от 23 изиграни срещи. Добре се включи и Иван Друмев с 10 борби, 8 точки и 4 завършващи подавания.
 

За младият тим на Черно море пък пет състезатели достигнаха двуцифрен точков актив. Най-много отбеляза Тихомир Желев – 18 точки, а освен това той добави 7 овладени топки и 7 асистенции. Александър Янев пък завърши с деветия си дабъл дабъл – 16 точки и 13 борби.
 

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на баскетболиста от детската школа на Черно море Денислав Русков, който трагично почина преди два дни. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АЛВИНА – ЧЕРНО МОРЕ 2 
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА АЛВИНА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНО МОРЕ 2

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи