Сливен и Алвина в битка за второто плейофно място


Сливен и Алвина в битка за второто плейофно място
Сливен има предимство пред Алвина
23-03-2008 20:23

Една въпросителна остава до края на първенството във втората шестица на мъжката А-1, кой от Алвина или Сливен ще заеме второто плейофно място. Две неща са сигурни, Дунав 2007 няма кой да ги измести от първото място и младия тим на Черно море 2 няма право да участва в плейофите на шампионата при мъжете. Така битката за второто плейофно място се ограничава между отборите на Сливен и Алвина, тъй като другите два отбора на Спартак МВР и Славия имат по една победа до този момент и вече имат само теоретични шансове за класиране. Ето оставащата програма на тези два отбора:
 
3. СЛИВЕН (3-4)
Домакин
13 април Черно море 2
 
Гост
6 април Спартак МВР
15 април Славия 
 
4. АЛВИНА (3-4)
Домакин
13 април Спартак МВР
15 април Дунав 2007 
 
Гост
6 април Славия 
 
Сливен има предимство в срещите помежду с Алвина и това означава, че да се класират по-напред на „винарите” им трябва да имат победа повече в крайното класиране. Момчетата на Събин Маринов сега изцяло контролират съдбата си и ако спечелят оставащите си срещи до края ще се класират за плейофите на първенството при мъжете. 
В първият кръг от плейофите в края на април ще се срещнат: 
 
7 място А-1 (първа осмица) – 2 място А-1 (втора шестица)
8 място А-1 (първа осмица) – Дунав 2007 
 
Седми и осми в първата осмица ще бъдат разпределени между отборите на Ямбол и Рилски спортист. Играе се до 2 победи от три срещи, а отборите от първата осмица имат домакинско предимство.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи