Тимът на Албена Брънзова спечели отново Купата на Унгария


Тимът на Албена Брънзова спечели отново Купата на Унгария
МКБ Евролизинг ликува с купата (АP Photo)
25-03-2008 12:58

МКБ Евролизинг Шопрон е новият стар носител на Купата на Унгария за жени. Отборът, за който се състезава българката Албена Брънзова, трябваше да защити титлата си в залата на големия си съперник в унгарското първенство, Мизо Печ 2010, и успя да го направи. Във финала на 24-ти март МКБ Евролизинг се наложиха със 77-63, като водеха в резултата през цялото време, губейки само втората четвърт с една точка (22-23). Това е четвърта поредна година, в която отборът печели купата на страната си.
 
Брънзова не бе на обичайното си супер-ниво и реализира само 7 точки, към които добави 2 борби, 2 откраднати и 2 асистенции. За отбора й обаче, отлично се включиха Ката Хонти с 22 точки и Йелена Милованович със 17 точки и 8 борби. За Мизо Печ 2010 най-добре се представи Далма Иваний, завършила с 24 точки, 3 борби и 6 асистенции, но усилията й не бяха достатъчни да донесат победата за тима й.
 
Двата отбора нямаха никакви проблеми да достигнат до финала, елиминирайки с лекота съперниците си в предишните кръгове и бяха безспорни фаворити още в началото на турнира. Също така те спорят и за титлата на страната, като до момента МКБ Евролизинг Шопрон са първи, а Мизо Печ 2010 заемат втората позиция. Това са и двата отбора, които представят Унгария в женската Евролига, но и двата отпаднаха от борбата още на осминафиналите през тази година.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи