Лукойл Академик разгроми с 54 точки ЦСКА във втория полуфинал


Лукойл Академик разгроми с 54 точки ЦСКА във втория полуфинал
Лукойл Академик без проблеми на финал
25-03-2008 23:20

Съставът на Лукойл Академик за пореден път направи за смях ЦСКА като ги победи с 54 точки разлика във втория полуфинал за купа „Леденика” в Самоков. След като ги биха веднъж с 58, с 35, 33 и 12 точки в срещите от шампионата на България, този път „Студентите” се наложиха с краен резултат 102-48.

 

Интрига имаше само в началото на срещата, когато съдиите свириха набързо три лични нарушения на звездата на Лукойл Академик Перо Антич. След 5-7 за ЦСКА в 5-тата минуута на първата четвърт, играчите на Желко Лукаич завършиха частта със серия от 17-1.
 

Във втората четвърт ситуацията на терена стана дори по-драстична в полза на 5 пъти носителите на купата на страната за последните 6 години. Играчите на ЦСКА трудно стигаха до коша на съперника си, вкараха едва 8 точки за вторите 10 минути, а на полувремето вече имаха пасив от 31 точки (19-50). Тук вече срещата бе приключила и двата отбора трябваше просто да доиграят второто полувреме. Но и през второто полувреме на терена се появи само един отбор, а другия в повечето ситуации наблюдаваше играта отблизо.
 

Треньорът на шампионите Желко Лукаич пусна в игра абсолютно всички състезатели. Дебют с екипа на Лукойл Академик направи младока Благовест Спасов. Той игра 2 минути и половина и отбеляза първите си точки (4) за мъжкия тим на клуба.  Най-резултатни бяха Уили Дийн и Ристе Стефанов със 17 точки, а Перо Антич и Лари О’Банън добавиха по 12.
 

За ЦСКА само 6 състезатели успяха да се разпишат, като най-много вкара Джош Уошингтън – 15 точки, а Христо Николов завърши с 10.
 

Така след днешните полуфинални срещи утре в мач за 3/4 място ще се срещнат Левски и ЦСКА, докато в четвъртък от 18.00 е финала между Черно море и Лукойл Академик.

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК – ЦСКА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи