Агнеса Дойчинова е най-добрата състезателка в турнира за купа "Леденика"


Агнеса Дойчинова е най-добрата състезателка в турнира за купа "Леденика"
Агнеса показва поредната си спечелена награда
26-03-2008 22:57

След края на турнира за купата на България Агнеса Дойчинова заслужено стана MVP на състезанието. Тя направи среден коефициент от 31.2, с над 10 пункта повече от Златина Калоферова от Берое (20.8) и съотборничката си Христина Иванова (20.6).

 

Дойчинова оглави още две класации, като стана най-добър реализатор в турнира със средно по 30.6 точки в петте мача на Рилски спортист и най-добър борец в подкошието с 11.4 овладени топки. В листата на стрелците на второ място остана Лиляна Илиева от Славия със средно по 19.0 точки, въпреки че отборът й дори не се класира за участие на Финалната четворка. Трети реализатор е Жанета Жельова със средно по 18.5 точки за 4 мача.

 

При борците Калоферова е на второ място с 9.8 овладени топки, а трета е Мария Радойчева от Тони 7 с 9.0 борби на среща.

 

Въпреки направените 11 асистенции в най-важната среща - финала, Зорница Костова (Лукойл Нефтохимик) остана на второ място в тази класация в целия турнир с 5.5 средно на мач. Първа е Албена Бачкова (Берое 07) с 5.8, а трета - Диана Найденова (Дунав Еконт) с 4.5 завършващи подавания.

 

Костова все пак оглави класацията за най-много отнети топки – 4.0 средно.

 

Весела Тихина от Тони 7 не пропусна нито един наказателен удар – 100 % (8-8).

 

Христина Иванова вкара най-много тройки в тазгодишното издание на турнира за купата на България – 10, следвана от Стефка Николова от Славия с 8.

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ ЖЕНИТЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ ЖЕНИТЕ

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи