Кадетите на Септември - втори на силен турнир във Франция


Кадетите на Септември - втори на силен турнир във Франция
Септември (16) стана втори на турнир във Франция
27-03-2008 10:16

Кадетите на Септември се завърнаха от участие на силен международен турнир във Франция, където заеха престижното второ място. Те бяха един от поканените отбори в град Виен (30 километра от Лион) благодарение на известния наш баскетболист от близкото минало Илия Евтимов. Участваха четири френски тима, както и отбори от Матаро Барселона, Сокол Прага, Београд Бест 98 и нашия представител Септември.
 

Момчетата на Николай Спасов играха финал със сръбския Београд Бест 98 и загубиха в изключително драматичен финал със 62-64. Срещата бе изиграна пред 800 зрители, а сърбите участват за трети път в състезанието и бяха по-опитния отбор. Точно заради това и разликата в един момент достига 21 точки в тяхна полза, но с неимоверни усилия, добра зонова защита и бърза атака Септември не само се връща в мача, но и повежда с 2 точки. В един оспорвани последни минути сърбите имаха късмета да се поздравят с крайния успех. Въпреки загубата и второто място е престижно за първото участие на Септември в този турнир.
 

Отлични изяви на Цветелин Младенов с 18 точки, Георги Георгиев с 16 точки, Кирил Атанасов с 14 и Ивайло Вучков с 11 за българите.


Сега кадетите на Николай Спасов могат изцяло да се концентрират върху последните си срещи от междуобластното първенство в регион „Витоша” преди зоните и евентуално участие на финалите по-късно през годината.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи