Пини Гершон: Папазов ще направи най-доброто за националния отбор


Пини Гершон: Папазов ще направи най-доброто за националния отбор
Пини Гершон
27-03-2008 23:08

Селекционерът на националния мъжки отбор по баскетбол Пини Гершон даде специална пресконференция преди финалния двубой за купата на България в Самоков между Лукойл Академик и Черно море.
 

"Валентин Златев не ми е оказвал натиск по време на мача на звездите. Щом Папазов е бил старши треньор на Лукойл Академик и на националния отбор, смятам, че е достоен специалист и обича баскетбола. Познавам го много добре и знам, че Тити е много добър човек. След като не е извършил никакво престъпление, значи няма проблем. Аз ще му помогна и той ще помогне на мен. Не става въпрос за лично отношение. Националният отбор не е мой. Той е по-скоро ваш и решението ми относно помощник-треньорите не е опит да демонстрирам или да покажа нещо. И вярвам, че всички баскетболисти, които извикам, ще дойдат в националния отбор", каза Гершон по повод думите на боса на "Лукойл България" Валентин Златев след мача на отбора му с Динамо Москва - че няма да пусне играчите от клуба в националния отбор, докато помощник е Константин Папазов.
 

"Папазов ще направи най-доброто за националния отбор. От вчера започнахме разговори, защото трябва да намерим спонсор. Това е сериозна работа. Той ще бъде зает с националния отбор до 20 септември и поради тази причина, за разлика от мен, ще му бъде трудно да си намери клубен отбор, на който да бъде треньор. Но той поставя отбора пред личните си цели.
 

Аз съм тук да помогна и да направя най-доброто за българския баскетбол. Знам, че всички желаят точно това. Когато решавах за помощник-треньорите, гледах само баскетболната страна на нещата, без никаква политика. Затова взех решението толкова бързо, защото смятам, че Папазов и Любомир Минчев са най-добрите. Не са много треньорите, които са били селекционери на националния отбор, а после се съгласяват да бъдат помощници. Щом Тити се съгласи да приеме моята покана, това значи негов приоритет е баскетболът. Вярвам, че никой не иска да навреди на отбора, а напротив - ще даде най-доброто от себе си", добави Гершон.
 

Той каза, че все още не е водил нови разговори с Валентин Златев, но няма проблем да го направи. "Ние бяхме приятели и вярвам, че все още сме. Той помага на най-силния отбор в България и вярвам, че ако има още такива хора като него, скоро България ще има отбор в Евролигата", каза още Гершон.
 

След полуфиналните срещи в турнира за Купа България, които наблюдава, Гершон шеговито каза, че ако разполага с тези играчи ще измисли нова игра – Тодор Стойков стреля, а останалите се кръстят да вкара. Израелският специалист също сподели, че ще дойде у нас отново за плейофите в държавното първенство.


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи