Перо Антич - MVP на Финалната четворка за купата


Перо Антич - MVP на Финалната четворка за купата
Перо Антич
27-03-2008 23:44

След края на турнира за "Kупа Леденика България", на награждаването четирима играчи бяха отличени за индивидуалните си постижения на финалната четворка. Перо Антич (Лукойл Академик) стана MVP, съотборникът му Тодор Стойков - най-добър подавач, Брайс Шелдън и Аугустинас Витас (двамата от Черно море Еврохолд) - съответно най-добър реализатор и най-добър борец на състезанието. В случая тези награди съвпадат и с първите места в класациите на BulgarianBasket.com по тези показатели средно от двата мача на турнира.

 

Антич е най-полезен със среден коефициент 25, като изпреварва двама свои съотборници в окупираната от играчи на Лукойл Академик челна тройка - Уили Дийн (21.5) и Тодор Стойков (20.5).

 

Шелдън бе най-резултатен на Финалната четворка в Самоков, след като вкара общо 42 точки - 22 на полуфинала срещу Левски и още 20 на финала срещу Лукойл. Той има и най-много тройки от всички на турнира - общо 9 в двата мача. Втори най-добър реализатор е друг американец - Уили Дийн, с 8 точки по-малко от Шелдън - 34. С по 33 отбелязани точки, второто и третото място делят други двама "академици" - Перо Антич и Ристе Стефанов.

 

Витас няма реална конкуренция в класирането по отскочили топки - той овладя общо 27 (по 13.5 ср. на мач), с цели 8 повече от Перо Антич (общо - 19, ср. - 9.5). Третият - Стефан Георгиев "Торо" - е с общо 15 борби (ср. - по 7.5).

 

Стойков е с най-много асистенции - общо 15, след като подаде 8 в мача срещу ЦСКА и още 7 в този срещу Черно море. Негови подгласници при подавачите са американците Тод Галъуей (Черно море), който има само с една по-малко - общо 14, и Уили Дийн - с 11.

 

Индивидуални класации, за които нямаше награди на самия турнир, но ние винаги отдаваме дължимото и на тях, са тези по защитните показатели - за отнети топки и блокове. Най-много топки "открадна" Уили Дийн - общо 6 в двата мача, а с най-много "чадъри" са съотборниците в ЦСКА Крум Дойчинов и Лавел Пейн - по 4.

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ФАЙНЪЛ ФОР ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА ФАЙНЪЛ ФОР ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи