"Мартенската лудост" е в разгара си


"Мартенската лудост" е в разгара си
Луивил победи Тенеси (AP Photo)
28-03-2008 18:58 | Александър Сотиров

Заключителната фаза на колежанското първенство отвъд океана, по-известна като March Madness, е в разгара си. Съвсем малко остава до финалната четворка в началото на април.
 
В една среща, която бе с предначертано развитие още преди да се изиграе, Северна Каролина, които са лидери от редовния сезон с баланс от 34 победи и 2 загуби, не срещнаха проблеми с Уошингтън Стейт. Тар Хийлс се наложиха с лекота с 68:47, а Тайлър Хенсбъро изигра поредния си добър мач. Той отбеляза 16 от 18-те си точки през второто полувреме, с което гарантира успеха на своите. Северна Каролина, които не са толкова известни със защитата си, успяха да удържат стрелбата на противника си до едва 32%.
 
В следващата си среща Тар Хийлс ще се изправят срещу Рик Питино и неговия Луивил, който изненада Тенеси със 79:60. Тенеси завършиха пети в редовния сезон, и бяха смятани за фаворити, но Кардиналс показаха, че не им пука особено от прогнозите на специалистите и пометоха съперника си. Ърл Кларк вкара 17 точки и овладя 12 борби, а Рик Питино вгорчи живота на Тенеси, прилагайки убийствена защита.
 
Така на 29 март Тар Хийлс ще се изправят срещу Кардиналс в "Бобкетс Арена" в Шарлът, Северна Каролина. За последно двата тима са се срещали преди 9 години - на 23 декември 1999, като тогава Луивил взимат победата с категоричното 97:80.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи