Отборът на Калоян Иванов се изкачи до 10-а позиция в испанската ACB


Отборът на Калоян Иванов се изкачи до 10-а позиция в испанската ACB
Калоян Иванов се представи добре (AP Photo)
30-03-2008 21:09

Отборът на Калоян Иванов, Вивеменорка, победи като домакин един от преките си съперници за влизане в осмицата на испанската ACB лига, Поларис Уърлд СБ Мурсия, с резултат 87-79. По този начин Вивеменрока се изкачи на 10 позиция в класирането с 12 победи и 16 загуби и има макар и минимален шанс да измести Уникаха или Акасваю Жирона (съответно 7-и и 8-и с по 15 победи и 13 загуби) в оставащите 6 кръга до края на редовния сезон, с което ще спечели място в плейофите.
 
Мачът не започна добре за домакините, които губеха с 18-21 след първата четвърт. През втората и третата част обаче,  те намериха верния ритъм и натрупаха 10 точки преднина преди началото на последните 10 минути. В тях Вивеменoрка успя да удържи натиска на гостите и въпреки, че загуби частта с 18-20, успя да се поздрави с крайната победа.
 
Българинът игра почти 25 минути, в които се представи много добре, отбелязвайки 7 точки и овладявайки 6 борби. Най-много за отбора му вкара влезлият като резерва Марио Стоич – 17, а с най-висок коефициен бе Врбица Стефанов, завършил с 15 точки, 3 борби и 6 асистенции.
 
В следващия кръг Вивеменорка ще се изправи срещу звездния състав на Барселона, в опит да продължи щурма си към плейофите.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи