Божо Барач - MVP на 24-ия кръг


Божо Барач - MVP на 24-ия кръг
Божо Барач (spartak-basket.com)
31-03-2008 12:12

След като снощи се изигра отложеният мач от 24-ия кръг на А-1 между Лукойл Академик и Спартак Плевен (106-94), стана ясно и подрежадането в индивидуалните ни класации за този кръг. А основната от тях - за MVP на кръга - бе спечелена от участник точно в този отложен мач, но не от "обичайния заподозрян" Перо Антич, или някой друг от отбора-победител, а от загубилият - Спартак Плевен. Името му е Божо Барач, а коефициентът, с който стана MVP на кръга, е 32. За 30 минути игра, преди да напусне за 5 лични нарушения, хърватският център записа 25 точки и 8 борби и 3 асистенции, а не допусна нито една техническа грешка.

С 4 пункта по-малък коефициент от Барач са заемащите второ и трето място в нашата класация за най-полезен играч на 24-ия кръг - съотборникът на хърватина в Спартак Хрисимир Димитров и Кирило Скуматов от Ямбол, и двамата с 28. В същия мач срещу Лукойл снощи показателите на Димитров отстъпваха съвсем малко на тези на Барач - с 24 точки и 6 борби и 3 асистенции Хриси заема второто място, благодарение на правилото за повече отбелязани точки - Скуматов вкара само 18 при победата на Ямбол над Черно море Еврохолд. Затова пък украинецът грабна цели 15 борби, а освен това записа и 2 блока и 2 асистенции.

Трима баскетболисти с кефициент 24, подредени също по показателя "повече вкарани точки", заемат местата от 4-о до 6-о - Мартин Хорозов (Ямбол), Лавел Пейн (ЦСКА) и Тодор Стойков (Лукойл Академик). Най-добрата резерва в кръга пък беше Роб Престън от Левски - при победата на своите над Рилски спортист американецът игра само 16 минути, но за тях вкара 13 точки, овладя 6 отскочили топки и подаде 3 асистенции.

В другите индивидуални класации: Логично при борците доминира Скуматов - освен по общо овладени топки, той е първи и по борби в защита с 11. "Шампион" по борби в нападение за 24-ия кръг беше Аугустинас Витас с цели 8, въпреки че неговият Черно море загуби в Ямбол. Малко не достигна на Уили Дийн от Лукойл за още един дабъл дабъл от точки и асистенции, но 9-те му завършващи подавания срещу плевенчани затвърждават репутацията му на номер едно по този показател. Друг временен лидер по един от показателите - Иван Лилов от Балкан - също допринесе за високото си усреднено постижение с първо място в 24-ия кръг. Той отново игра с много хъс в защита и, въпреки загубата от ЦСКА, отне 6 топки от играчи на червените - най-много от всички в кръга.

С добавената статистика от мача Лукойл Академик - Спартак Плевен, след 27-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно мач са: Перо Антич (коефициент - 28.2, точки - 23.3, и общо борби - 9.3), Вадим Река (борби в защита - 6.9), Лавел Пейн (борби в нападение - 3.26, и блокове - 1.48), Уили Дийн (асистенции - 6.2), Иван Лилов (отнети топки - 2.52).
 
ТОП 10 НА 24-И КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи