Монтепаски Сиена поведе с 1-0


Монтепаски Сиена поведе с 1-0
Кшищоф Лавринович
02-04-2008 00:25

Монтепаски Сиена е на победа от класиране за Файнъл Фор на Евролигата след тригодишно отсъствие. Пред 6500 зрители в зала „Паласпорт Менсана” в Сиена най-добрият италиански отбор победи Фенербахче със 73-66 в първия мач от четвъртфиналната серия. Втората среща ще бъде след два дни в зала „Абди Ипекчи” в Истанбул. При евентуален успех на турците, двата тима ще играят нов мач на терена на Монтепаски следващата седмица.
 

Кшищоф Лавринович вкара най-много за победителите – 16 точки, а Бутси Торнтън добави 14.

Терънс Кинси и Семих Ерден вкараха по 12 точки за Фенербахче, които имаха преднина от три точки към края на третата част (46-49). Благодарение на добрата стрелба на Марко Карарето, Терел Макинтайър и Торнтън Монтепаски направи серия от 15-2 и поведе с комфортна разлика от 10 точки (61-51) в началото на последната част. До края италианския отбор не допусна обрат и вече води с 1-0 в плейофната серия. Играе се до две победи.
 

"В серия като тази най-важното нещо е победата. Сега имаме възможност да ги довършим в Истанбул. Иначе ще трябва да играем отново пред нашите фенове следващата седмица. Играхме добре в защита, но в нападение не ни вървеше играта. Опитахме се да опазим Соломон и успяхме. Още не е свършила серията, предстои ни тежък мач в Истанул," заяви старши треньорът на Монтепаски Сиена Симоне Пианиджани.
 

От друга страна треньорът на Фенербахче Богдан Таневич каза:

"Нямахме добър процент в стрелбата и по-специално в подкошието, а това не е нормално за нас. Направихме 21 грешки, а това е твърде много срещу отбор, който прави най-много откраднати топки на среща. Ще се борим докрай в Истанбул. Трябва да намалим грешките."
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТЕПАСКИ СИЕНА - ФЕНЕРБАХЧЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи