Решения на Дисциплинарната комисия към БФБ


Решения на Дисциплинарната комисия към БФБ
03-04-2008 19:22 | БФБ

Дисциплинарната комисия към БФБ заседава днес и взе някои решения във връзка с инциденти по време на срещи от първенството и купата на страната. Ето трите решения, изпратени до медиите от БФБ: 
 

РЕШЕНИЕ No 120/20.03.2008 г. 
 

Във връзка с инцидент, описан в доклада на Ангел Иванов, Дежурен представител на БФБ на срещата за „Купа Леденика” ЦСКА-Интерлоджик /София/ – Ямбол, състояла се на 16.03.2008 г. в гр. София и след запознаване с видеозапис на ситуацията, Дисциплинарната комисия реши:
 

На основание член 39 от Дисциплинарния правилник и във връзка с член 8.1.18 /хвърляне на предмет на терена, който е опасен за здравето на участниците – пълна с вода пластмасова бутилка/ от Наредбата за Държавните първенства, наказва Баскетболен клуб ЦСКА-Интерлоджик /София/ с глоба в размер на 1000 лв.
 

На основание член 52 от Дисциплинарния правилник, поради факта, че е налице трета подобна проява от страна на публиката на отбора-домакин през сезона, наказва Баскетболен клуб ЦСКА-Интерлоджик /София/ със завишаване на глобата с 50 % от размера й /500 лв./. Общият размер на глобата за клуба е 1500 лв.
 

Препоръчва на ръководството на Баскетболен клуб ЦСКА-Интерлоджик /София/ провеждане на среща с феновете и разясняване на сериозността на проявите им, които може да доведат до прилагане на член 40 от Дисциплинарния правилник 
 

РЕШЕНИЕ No 121/28.03.2008 г. 
 

Във връзка с инциденти, описани в доклада на Ангел Иванов, Дежурен представител на БФБ на срещата за „Купа Леденика” Балкан /Ботевград/ - Черно море Еврохолд /Варна/, състояла се на 20.03.2008 г. в гр. София и след запознаване с видеозапис на ситуациите, Дисциплинарната комисия реши:
 

На основание член 39 от Дисциплинарния правилник и във връзка с член 8.1.18 /хвърляне на предмети на терена, които са опасни за здравето на участниците – пълни с вода пластмасови бутилки, монети, химикалка/ от Наредбата за Държавните първенства, наказва Баскетболен клуб Балкан /Ботевград/ с глоба в размер на 1000 лв.
 

На основание член 52 от Дисциплинарния правилник, поради факта, че е налице втора подобна проява от страна на публиката на отбора-домакин през сезона, наказва Баскетболен клуб Балкан /Ботевград/ със завишаване на глобата с 50 % от размера й /500 лв./. Общият размер на глобата за клуба е 1500 лв.
 

Препоръчва на ръководството на Баскетболен клуб Балкан /Ботевград/ провеждане на среща с феновете и разясняване на сериозността на действията им, като всяка следваща подобна проява ще доведе до прилагане на член 40 от Дисциплинарния правилник
 

На основание член 46.2 от Дисциплинарния правилник, наказва дежурния представител на БФБ за срещата Ангел Иванов с лишаване от длъжностни права за срок от един месец, който не е поискал видеозапис на срещата от домакините.
 

РЕШЕНИЕ No 122/03.04.2008 г.


 

Във връзка с инцидент, описан в доклада на Стоян Шесташки, Дежурен представител на БФБ на срещата за Държавно първенство А-1 Мъже, Първа осмица: Балкан /Ботевград/ - Черно море Еврохолд /Варна/, състояла се на 02.04.2008 г. в гр. София и след запознаване с видеозапис на ситуацията, Дисциплинарната комисия реши:
 

На основание член 39 от Дисциплинарния правилник и във връзка с член 8.1.17 /хвърляне на предмет на терена, който не е опасен за здравето на участниците – празна пластмасова бутилка/ от Наредбата за Държавните първенства, наказва Баскетболен клуб Балкан /Ботевград/ с глоба в размер на 200 лв.
 

На основание член 52 от Дисциплинарния правилник, поради факта, че е налице втора подобна проява от страна на публиката на отбора-домакин през сезона, наказва Баскетболен клуб Балкан /Ботевград/ със завишаване на глобата със 100 % от размера й /200 лв./. Общият размер на глобата за клуба е 400 лв.


Комисията отчита следните факти: предметът не е опасен за здравето на участниците в мача; охраната се е справила добре със задълженията си за доброто протичане на срещата; налице е незабавна реакция от страна на клуба, в лицето на г-н Георги Христов, към зрителите, от чиято група е хвърлена бутилката. Потвърждава се предупреждението от предходното решение на Дисциплинарната комисия, че всяка следваща подобна проява ще доведе до прилагане на член 40 от Дисциплинарния правилник, независимо от това, дали евентуалният хвърлен предмет би се определял като опасен или не опасен за здравето на участниците в срещата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи