ЦСКА Москва оцеля в Евролигата


ЦСКА Москва оцеля в Евролигата
Матияз Смодиш (cskabasket.com)
03-04-2008 23:32

ЦСКА Москва оцеля в тазгодишното издание на Евролигата след като спечели победа в Атина над Олимпиакос с 83-73. Така серията се изравни и друагат седмица ще има решителен трети мач в Москва, който ще определи кой отбор от тази двойка ще се класира за Файнъл Фор. Олимпиакос бе едниствения отбор, спечелил като гост в първите мачове преди два дни след като Лин Гриър попари московчани след точен изстрел в последната секунда.
 
Тази вечер ЦСКА се реваншира след невероятна стрелба на Рамунас Шишкаускас, Трейджън Ленгдън и Матияз Смодиш. Тримата общо вкараха 12 от общо 15 стрелби от тройката. Срещата обаче не премина толкова лесно за „червените” от Москва. В първата четвърт домакините поведоха с двуцифрена разлика, но веднага след това Теодорас Папалукас, влязъл отново като резерва показа класа и чрез серия от точни негови асистенции ЦСКА се  възстанови и дори на полуврeмето имаше 4 точки аванс (38-42).
 
След силна игра на Шишкаускас в третата част ЦСКА се откъсна и на моменти дори водеше с 16 точки разлика. Домакините се опитваха да се върнат в мача, но гостите контролираха събитията на терена до неговия край. Чрез Кинтел Удс и Йоргос Принтезис гърците намалиха до 8 точки, но Папалукас чрез няколко поредни наказателни удара осигури комфортна победа за руснаците.
 
Шишкаускас вкара най-много за ЦСКА – 20 точки, а Ленгдън добави 18. Словенецът Смодиш завърши със 17, а Папалукас със 7 точки и 7 асистенции.
 
Удс бе най-резултатен за Олимпиакос с 19 точки, а Принтезис освен 17 точки добави и 7 овладени топки. Амерканецът с български паспорт Родерик Блекни започна в стративата петица на Олимпиакос и бе на терена 25 минути. За това време той вкара 9 точки и подаде 4 асистенции.
 
Третата среща е следващата сряда в Москва, а победителя ще вземе виза за Файнъл Фор на Еврлогата в Мадрид в началото на май.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОЛИМПИАКОС – ЦСКА МОСКВА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи