Блестящ Партизан, предизвика трети мач


Блестящ Партизан, предизвика трети мач
Феновете в Белград за пореден път бяха във възторг
04-04-2008 00:04

В една наистина невероятна атмосфера в зала Пионир в Белград Партизан надмина себе си за пореден път този сезон и разби с 21 точки един от най-добрите испански тимове ТАУ Керамика. Крайният резултат 76-55 говори сам по себе си за това колко доминираха днес играчите на Душко Вуйошевич. След тази победа резултата в тази плейофна серия е равен и следващия четвъртък ще има трети мач във Витория, Испания.
 
С много силна защита по време на цялата среща, както и с доминацията в подкошието (37-28 борби в тяхна полза), Партизан не остави никакви шансове за съперника си. В моментите, когато ТАУ Керамика намаляваше резултата, сърбите чрез Никола Пекович и Новица Величкович отново се откъсваха. Величкович направи дабъл дабъл – 17 точки и 12 борби, докато Пекович добави 19 точки, но повечето от тях бяха в много решителни моменти.
 
MVP на Евролигата за месец март Милт Паласио отбеляза само 9 точки, но за сметка на това всички други в отбора бяха на висота.
 
За испанците единствено Игор Ракочевич завърши с двуцифрен актив – 15 точки. Отборно те стреляха само 37.8 % за 2 точки и 31.5 % за 3 точки.
 
„Направихме добър анализ на първата среща и взехме мерки за втория мач. Играхме страхотно днес. ТАУ наистина са голям отбор. За нас е голям успех, че се класирахме за Топ 16. Сега напрежението ще бъде изцяло върху ТАУ преди третата решителна среща. Ще бъде интересен мачът, ТАУ е фаворит, но ние имаме своите шансове,” каза щастливия треньор на Партизан Душко Вуйошевич след мача.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПАРТИЗАН – ТАУ КЕРАМИКА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи