Страхотен мач на Джанлука Базиле, Барса изравни на Макаби ТА


Страхотен мач на Джанлука Базиле, Барса изравни на Макаби ТА
Базиле с 34 точки (EFE)
04-04-2008 00:55

Джанлука Базиле изигра мача на живота си и помогна на Барселона да победи пред собствена публика Макаби Тел Авив с 83-74. Третата среща между двата отбора в на 10 април в Тел Авив, а победителя се класира за Файнъл Фор-а в Мадрид. Базиле вкара 34 точки (6 тройки), с което изравни постижението на Луис Скола в четвъртфинален мач от Евролигата. 33-годишният гард просто бе неудържим за сметка на най-добрия стрелец в тима Яка Лакович, който остана без точка.
 

Аржентинецът Пепе Санчес и Рожер Гримау добавиха по 11 точки, докато за Макаби младока Омар Каспи завърши с рекордните в кариерата си 18 точки и 10 борби. Американецът Терънс Морис също регистрира дабъл дабъл – 16 точки и 11 овладени топки.
 

Мачът бе равен в първите 10 минути след което серия от 10-0 в полза на Барселона, завършил с красив alley-oop между Санчес и Марио Касун ги изведе напред в резултата във втората четвърт. Макаби продължи да бъде близо в резултата като на почивката бе само ан 6 точки разлика от домакините (43-37). В третата част те се доближиха дори до 1 точка, но всеки път Базиле отговаряше с тройка или кош от игра, оставяйки израелския шампион без шансове в този мач и форсирайки решителен мач 3 в Нокиа Арена в Тел Авив следващата седмица.
 

„Базиле игра фантастично, не само в нападение, но и в защита. Без грешка. Сега отиваме в Тел Авив да спечелим. За да ни победи Макаби трябва да играе силно. Мачът ще бъде решен от малките детайли,” каза треньорът на Барселона Хавиер Паскуал.
 

От своя страна наставникът на Макаби Тел Авив Звика Шерф заяви: „Не успяхме да спрем Базиле. Имаме респект към отбора на Барселона, и двата тима ще искат да победят в мач номер 3. Ние имаме малко предимство поради факта, че играем у дома.”  

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАРСЕЛОНА – МАКАБИ ТЕЛ АВИВ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи