Градските турнири от НУБЛ на „Овергаз” влизат в заключителната си фаза


Градските турнири от  НУБЛ на „Овергаз” влизат в заключителната си фаза
04-04-2008 12:43

На 5 - 6 април 2008 година (събота и неделя) във Велинград ще се играе последният турнир от първия кръг на Националната ученическа баскетболна лига (НУБЛ) на „Овергаз”.  Класиралите се отбори на градските турнири преминават във втори кръг – регионален.
 
Първите състезания от регионалния втори кръг ще се състоят на 12 и 13 април (събота и неделя) в Добрич, Севлиево, Велико Търново и Хасково. Останалите  ще се проведат в Пловдив, Ямбол, Перник и Пазарджик. 
 
Големият финал на лигата ще бъде през юни 2008 г.  
 
Турнирите се провеждат в 30 града на страната. Тази година в Овергаз Баскет Академия участват над 3440 деца от цялата страна.  Интересът към Академията става все по-голям. В писма до компанията представители на образователни институции изразяват искрената си благодарност за усилията, които се полагат за развитието на баскетбола и въвличането на младите в него.  
 
Учителите от Перник изтъкват, че инициативата е събрала рекорден брой участници и емоционалното протичане на проявата е събудило незабравими усещания.
Юношите и възпитателите им от Кюстендил изразяват готовността си да работят здраво, заедно с Овергаз Баскет Академия, за спортния дух на младите.
 
Инвестициите в „Овергаз Баскет Академия”, направени досега от най-голямата българска частна газова компания, надхвърлят 2 500 000 лева.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи