Спартак победи ЦСКА в битка за четвъртото място


Спартак победи ЦСКА в битка за четвъртото място
Илия Станков най-полезен за победата на отбора си
05-04-2008 20:30

Отборът на Спартак Плевен победи гостуващия ЦСКА с 11 точки - 110:99 в интригуващ и завързан мач от 29-я кръг от родното ни първенство. За  Хрисимир Димитров и компания мачът беше от голямо значение заради спирането на заплатите на играчите и при загуба положението щеше да стане още по-напечено. С победата плевенчани еднолично заеха 4-тото място в класирането 3 кръга преди края на редовния сезон, а ЦСКА остана на 5-то с победа по-малко.
   
Първата част започна ударно за домакините, които излязоха много мотивирани, може би заради спрените си заплати или просто ,за да изтрият срама от мача с Левски. През първите десет минути, възпитаниците на Дарин Великов, успяха да натрупат разлика от 11 точки – 39:28. През втората четвърт гостите се взеха в ръце и успяха да я спечелят с 23:20 и така разликата на почивката беше 8 в полза на Спартак.

Третите 10 минути преминаха много оспорвано, но все пак плевенчани запазиха преднината си от първото полувреме.  Но истинската интрига беше през  четвъртата част, когато играчите на треньора Росен Барчовски натиснаха противника си и на моменти разликата достигаше само 3 точки. Но в края опитните играчи на спартак не допуснаха обрат и успяха отново да увеличат разликата. В крайна сметка след 40 минути игра таблото в зала „Балканстрой” показваше разлика от 11 точки в полза на домакините – 110:99.

След много добре разпределена игра в отборът на плевенчани заслужено се поздравиха с победата. Общо 6 играчи постигнаха двуцифрен точков актив, а двама от тях отбелязоха   повече от 20 точки. Това са Илия Станков с 23, като прибави и 3 борби за коефициент 25 и Тодор Тодоров, който от пейката вкара 25 и овладя 7 борби. За гостите от ЦСКА много добър мач направи Христо Николов, който отбеляза внушителните 37 точки, към които прибави и 8 борби, но коефициентът не му стигна за MVP на кръга заради десетте грешки, които допусна. Лавел Пейн вкара 21 и взе 9 борби, но и неговите усилия не бяха достатъчни за постигане на победа като гост.
 
За гостите поради контузия в рамото участие не взе капитанът Георги Давидов.

Въпреки победата на Спартак до края на редовната фаза ЦСКА е в по-изгодна позиция, тъй като загуби с по-малка разлика от 20 точки и има предимство в срещите помежду си. Спартак Плевен е с победа повече, но има много по-трудна програма до края на редовната фаза от шампионата. Те гостуват на Рилски спортист и Балкан, а приемат Лукойл Академик в оставащите три срещи. От своя страна ЦСКА приема Ямбол и Черно море и също гостува на Балкан.
 
В междинния 30-и кръг в сряда Спартак пътува до Ботевград за мач с Балкан, а ЦСКА приема Ямбол в зала „Христо Ботев”.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЦСКА 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК ПЛЕВЕН 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЦСКА 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ 
 
ТОП 10 НА 29-И КРЪГ  

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи