Левски завърши на второ място, Балкан остана трети


Левски завърши на второ място, Балкан остана трети
Престън с дабъл дабъл като резерва
05-04-2008 21:10

Отборът на Левски постигна втора поредна победа под ръководството на новия си треньор Юлиян Аладжов. Днес жертва на тима стана гостуващият отбор на Балкан. В пълната зала "Триадица" домакините се наложиха с 85-80 в оспорван двубой и по този начин завършиха на второ място в класирането на мъжката А-1, независимо от резултатите в последните три кръга. "Сините" не могат да бъдат застигнати от прекия си съперник, тъй като имат вече три победи повече от тях и са ги победили повече пъти по време на сезона.

Двубоят започна с лек превес на Левски, като резултатът в началото бе 8-4. Постепенно обаче играчите на Балкан заиграха по-добре и след чудесни изяви на Билбия успяха да поведат с 26-18 малко преди края на първата част. В заключителните моменти обаче домакините отбелязаха 6 поредни точки за 24-26 след първите десет минути.

В началото на втората част Левски продължи да играе добре и отбеляза 9 поредни точки и така се получи серия от 15-0, след която Балкан не успя да поведе нито веднъж в мача. Все пак до края на полувремето играта бе повече равностойна и резултатът бе 52-46 след 20 минути.

В началните минути на третата част отново домакините имаха превес и това им позволи да дръпнат дори и с над десет точки. Въпреки това играчите на Балкан не се предадоха и успяха да намалят до 69-65 след края на третата част.

В последните минути Левски водеше с комфортен аванс, но в края допуснаха разликата отново да падне до 4 точки. Състезателите от Ботевград обаче не успяха да използват шанса си и допуснаха тази загуба, след която Левски си осигури второто място.

Асен Великов бе най-резултатен за Левски със своите 15 точки. Роб Престън и Веселин Веселинов вкараха по 14, като американецът овладя и 10 борби.

За гостите Дуейн Мортън бе над всички с 22 точки, а Иван Лилов и Бобан Билбия се отчетоха с по 14.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - БАЛКАН

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛЕВСКИ 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БАЛКАН 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ 
 
ТОП 10 НА 29-И КРЪГ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи