Бранко Миркович - MVP на 29-ия кръг


Бранко Миркович - MVP на 29-ия кръг
Бранко Миркович
05-04-2008 23:32

Бранко Миркович е най-полезният играч на поредния кръг от А-1 (мъже), въпреки че силното му представяне не бе достатъчно за победа на Рилски спортист над прекия конкурент за 7-ото място. Най-впечатляващото е, че само с една минута повече игрово време, той изпревари в нашата класация не кой да е, а осемкратния победител в нея Перо Антич. Сръбският гард е с коефициент 33, след като "напълни" коша на Ямбол с 36 точки, подаде 5 завършващи паса и "открадна" 6 топки. Звездата на Лукойл Академик пък е само с единица по-малък коефициент - 32, от 26 точки и 15 борби при поредната лесна победа на Лукойл (колкото и да е тъжно, че победа на единия финалист за купата над другия можем да наречем "лесна").
 
Най-любопитното в този 29-и кръг обаче е, че той донесе двете най-добри постижения в А-1 за този сезон по показателя отбелязани точки от един играч в един мач. По точно - две от първите три, защото 36-те точки на Миркович изравниха досегашния рекорд на друг чуждестранен плеймейкър - Уили Дийн, който на 5 февруари беше нанизал 36 в мач от 20-ия кръг, и то точно срещу Рилски спортист. Но и двамата бяха задминати, също тази вечер, от крилото (тире плеймейкър) на ЦСКА Христо Николов. "Гларуса" излезе еднолично начело в своеобразната ранглиста за сезона със своите 37 точки срещу Спартак Плевен, като хвана и 8 борби, но... допусна ужасяващите 10 грешки и отборът му загуби. Така Николов, за разлика от другия "вкарвач" в този кръг Миркович (който обаче има със 7 грешки по-малко - 3), не само не стана MVP на кръга, но дори не попадна в Топ 3 - той остана на 5-о място.
 
Пред него, на 3-о и 4-о място, са съответно Вадим Река (MVP на предишния кръг, а и не само на него) с поредния си дабъл дабъл (18 т., 14 б.) и Сантос Мартинес от Рилски спортист. Последният всъщност прави пореден силен мач и се намира в страхотна форма - вече 4 последователни кръга екзотичният, но и качествен играч от остров Хаити е абониран за Топ 6 на класацията за MVP. Този път обаче дори неговите 24 точки и 9 борби, прибавени към геройствата на Миркович, накрая се оказаха недостатъчни за победа в Ямбол, където пословично трудно печелят дори големите отбори.
 
15-те борби на Антич и 14-те на Река (съответно 10 и 11 в защита) поставят двамата с класа над останалите в подреждането за кръга по този показател (а ги задържат и на първите 2 позиции средно за сезона). Станислав Славейков от Левски пък отново излиза начело по средно борби в нападение, след като овладя 5 в този кръг, при победата на неговия Левски над Балкан. В класацията за този кръг по отнети топки Миркович логично е номер едно.
 
Ето кои са всичките временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно мач, след 29-ия кръг: Перо Антич (коефициент - 28.3, точки - 23.4, и общо борби - 9.5), Вадим Река (борби в защита - 7.3), Аугустинас Витас (борби в нападение - 3.21), Уили Дийн (асистенции - 6.2), Иван Лилов (отнети топки - 2.52) и Лавел Пейн (блокове - 1.48).
 
ТОП 10 НА 29-И КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи