Трудна, но много важна победа за Сливен


Трудна, но много важна победа за Сливен
Сливен остава основен претендент за плейофите
06-04-2008 20:12

Тимът на Сливен постигна важна победа в първенството на Втора А-1. В мач, в който на сливналии им трябваше победа, за да останат в борбата за трето място, даващо право на участие в плейофите. Днес в софийската зала "Триадица" те се наложиха над Спартак МВР със 77-75.
 

Както и се очакваше и според предварителните прогнози срещата протече равностойно. Оше от началото двата отбора се хвърлиха в здрава битка и показаха, че в началото на мача са на едно ниво. Двата отбора стояха близко един до друг в резултата, като все пак Спартак МВР успя да поведе с 23-18 след първата част.
 

През втората Сливен успя да изравни набързо, а в 25-та минута дори водеше вече с 29-27. Домакините съумяха да се отърсят от лошия си момент и на свой ред си върнаха преднината. До края на полувремето дори успяха да дръпнат с шест точки, 40-34.
 

Третата част предложи интересни неща на публиката. Двата отбора продължиха с равностойната си игра и мачът бе все още отворен. Сливен успя да възстанови равенството и така след три части резултатът бе 57-57.
 

В последната част вече отборът на Сливен показа, че като че ли притежава малко по-голяма класа. В 37-та минута гостите успяха да поведат с 73-62 и вече се чувстваха победители. Само две минути по-късно обаче домакините намариха на четири точки, 70-74. 8 секунди преди края резултатът стана 75-77, но все пак накрая нервите на гостите се оказаха по-здрави и успяха да изтръгнат победата.
 

За гостите не игра поради контузия Лорънс Шарет, а най-резултатен за тима на Събин Маринов бе Стоян Петков. Той вкара 23 точки и добави 17 овладени топки, достатъчно да бъде определен за играч на мача въпреки, че излезе за 5 лични нарушения. Американецът Джеремая Босуел добави 20, а Димитър Георгиев 16 точки за успеха на гостите.
 

За домакините силен мач направиха Иван Тилев и Константин Касъров, влезли в тази среща като резерви. Тилев отбеляза 20 точки като сбърка само веднъж от тройката (8/8 за 2 точки, 1/2 за 3 точки и 1/1 наказателни удари). Касъров завърши с 12 точки и 8 борби за 22 минути игра.

Основният гард Михаил Капитанов отбеляза 10 точки и подаде 6 асистенции, но нямаше ден от тройката и не успя в нито една от деветте си стрелби.
 

Две победи до края гарантират на Сливен участие в плейофите на страната независимо от това как ще завършат другите мачове в тази група. Те приемат втория отбор на Черно море и гостуват на Славия в тези два мача. 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК МВР - СЛИВЕН 


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК МВР

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛИВЕН
 


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи