Алвина постигна важна победа в борбата за плейофите


Алвина постигна важна победа в борбата за плейофите
Ники Балев игра отлично
06-04-2008 21:58

Отборът на Алвина постигна очаквана, но много важна победа над Славия и продължава борбата със Сливен за третото място във Втора А-1, даващо право на участие в плейофите. В столичната зала „Триадица” варненци се наложиха със 75-89, като срещнаха много силна съпротива от страна на „черно-белите” и мачът бе решен окончателно едва в последната четвърт.
 
Изненадващо за повечето присъстващи в залата, домакините започнаха срещата изключително силно и след края на първата четвърт водеха с 28-16. През втората част гостите постепенно започнаха да налагат своят стил на игра и успяха да скъсят преднината на Славия до 4 точки на почивката (43-39). Третата четвърт се разви много равностойно и преди последните 10 минути разликата между двата отбора се увеличи само с една точка – 59-54.
 
До този момент момчетата от Славия се справяха отлично в мача, но на всички бе ясно, че отборът на Алвина е дошъл в София за победа. През последната част варненци наложиха убийствено темпо, на което все още неопитните „слависти” не успяха да издържат и след 16-35 в тази последна част, гостите си тръгнаха с победата.
 
За Славия най-добре се представиха Ивайло Константинов с 18 точки, Любомир Жечев с 16 и влезлият като резерва Дичо Дичев, завършил с 14 точки и 7 борби.
 
Николай Балев бе неудържим в състава на гостите и завърши с 27 точки, 10 борби и 3 асистенции. Венелин Първанов добави още 21 точки и 5 борби за Алвина, а Калоян Попов вкара 13 точки и овладя 4 борби. 
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АЛВИНА - СЛАВИЯ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНО МОРЕ 2

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ 2007 


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ 
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи