Христина Минкова MVP на 20-ия кръг, Лукойл окупира Топ 10


Христина Минкова MVP на 20-ия кръг, Лукойл окупира Топ 10
Христина Минкова - MVP на кръга
07-04-2008 00:41

Да вкараш 20 точки на отбора, за който си играл 20 години, в 20-ия кръг. Това символично постижение е най-простичкият начин, по който можем да представим MVP на кръга в женското първенство, но съвсем не и най-изчерпателният. Защото всичко друго, което показва статистиката за играта на Христина Минкова при разгромната победа на Дунав Еконт над бившия й отбор Берое 07, говори само за едно - пълен професионализъм. А това са невероятните 9 отнети топки (рекорд за сезона в А-1), а освен това и 8 борби. Само още две овладени и една "открадната" топка биха донесли на ветеранката уникален за нивото на българския женски баскетбол трипъл дабъл.
 
Наистина, не може да се използва друга дума, освен "професионализъм", за начина, по който Минкова се хвърли с пълни сили и се раздаде на игрището за победа с 40 точки разлика над отбора, на който иначе бе отдала почти цялата си кариера. Без никакви сантименти и дори капка милост и снисхождение. А и едва ли точно милост и снисхождение от противниците си очакват да получат в симпатичния тим от Стара Загора - там чисто и просто са изпаднали в "дупка", от която със сигурност ще се опитат да излязат възможно най-бързо.
 
Точно на обратния полюс игрово и психически пък се намират момичетата от Лукойл Нефтохимик. След като се пребориха с Дунав Еконт на финала в Самоков и триумфираха с купата на България, те пренесоха доброто си настроение в мача с Монтана 2003. Направо разпиляха младия отбор от северозапада с 81 точки разлика, а в Топ 10 на класацията за MVP на кръга попаднаха... да, очите не ви лъжат - 7 (седем) състезателки от бургаския тим!
 
Още по-уникалното е, че възпитаничките на Петко Маринов като ли се бяха наговорили да си поделят поравно "лаврите" в този мач - 5 от тях вкараха по точно 19 точки и заеха места от 3-о до 10-о в индивидуалната класация. Това са Радостина Славова (3-а с коеф. 27), Зорница Костова (4-а с коеф. също 27), Димана Макариева (5-а с коеф. 25), Наталия Топалова (7-а с коеф. 21) и Катя Кордова (10-а с коеф. 18). За по-челните места на Славова и Костова натежаха съответно 10-те борби и 6-те асистенции, с които двете оглавяват класациите по съответния показател за кръга. Другите две от Лукойл с място в челната десетка са Шамика Скот (6-а с коеф. 25 - от 11 точки, 9 борби и 6 отнети топки) и Камелия Михалкова (9-а с 14 точки и 4 асистенции).
 
Останалите две състезателки в Топ 10 класацията за този кръг са от Рилски спортист, след хубавата победа на тима над Славия. Абонираната за челната тройка Агнеса Дойчинова отново е там, след поредния си дабъл от точки и борби - второ място, с коефициент 28, с 3 по-малко от най-полезната в кръга Минкова. С 27-те си точки Дойчинова е и най-резултатна от всички в неделната вечер, а с 10-те овладени дели със Славова първото място при борците. На 8-о място по коефициент (с 21) пък е младата Христина Иванова.
 
След 20-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Агнеса Дойчинова (коефициент - 20.6, точки - 22.3, общо борби - 10.3, борби в нападение - 4.9, и борби в защита - 5.4), Албена Бачкова (асистенции - 3.13) и Елена Петрова (отнети топки - 3.24).

 
ТОП 10 НА 20-И КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА А-1 ЖЕНИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА А-1 ЖЕНИ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи