Не става само с изявления, трябва и респект


Не става само с изявления, трябва и респект
Разбираме какво става в ЦСКА като му дойде времето
07-04-2008 09:49

Уважението е нещо безкрайно необходимо, когато става дума за взаимоотношения между хора. Подчертавам между възрастни хора. Въпреки, че на някои магариите им се отдават по-лесно. Всъщност уважението е безкрайно необходимо само, ако държиш да ти отговарят със същото.
 
От две седмици насам в баскетболните среди у нас се говори повече за бойкоти, обвинения, лъжи и уволнения, отколкото за резултати и постижения. В главни действащи фигури се изявяват баскетболните варианти на грандовете в родния спорт Левски и ЦСКА, като от лагера на „червените” дадоха всичко от себе си, за да излязат победители в този импровизиран двубой.

„Сините” първи отбелязаха като смениха треньорите с рискован ход. Решение, за което поеха отговорност с ясното съзнание, че така ще бъде и занапред.
 

А ЦСКА?

Там пишат изявления.
 

Президентът на клуба Георгиос Стерянопулос и спортният директор Бранислав Прелевич се развихриха след разкритията за финансови проблеми в отбора. Гъркът и сърбинът, които управляват тима – представител на един от двата стълба на българския спорт – ЦСКА, без всякакво притеснение използват като маша в ръцете си придобилата странна слава Боряна Медарова.

Да се чуди човек къде са мъжете в ръководството (б.а. заминават за САЩ) нищо, че май само преводачката на боса знае чист български.
 

Но и това е въпрос на респект.

Не към медиите, а към хората, които обичат същия този тим. Хората, заради които ЦСКА го има. Онези, на които им е чудно какво става при „армейците”. Само, че изгледи скоро да се разбере какво точно става – няма. Напротив, има по-голяма вероятност още някои след скандално „освободения” Людмил Хаджисотиров да бъде „изтипосан” като лъжец. Ама тук вече говорим за елементарно възпитание и тежките последствия от неговата липса.

За да е съвсем ясна картинката е задължително едно уточнение: Обяснение за абсурдната раздяла с Удо и неплатените заплати ще има.

Като му дойде времето.
 

Както му дойде времето и на първия хванат с канабис баскетболист у нас. На Ростислав Диков от Левски ще му се наложи да понесе тежестта на призванието – професионален състезател. Но ще е жалко да се превръща в пример за назидание на останалите.

Е, поне това ще го разберем утре след заседанието на Управителния съвет на баскетболната ни федерация. Същата, коята ще има нов президент след 10 дни. А засега желаещ за поста е само един.
Достатъчно красноречиво.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи