Юта Джаз спечели Северозападната дивизия


Юта Джаз спечели Северозападната дивизия
Окур направи пореден силен мач за Джаз (AP Photo)
09-04-2008 11:12

Юта Джаз спечели за втора поредна година титлата в Северозападната дивизия. Това стана след победа снощи като гост на Ню Орлиънс Хорнетс със 77-66, с която „джазмените” сложиха край на серията от 11 поредни домакински победи на Хорнетс. Това бе най-ниската резултатност и за двата отбора през този сезон, като Юта направи пореден мач с изключително силна защита, след като в предишния позволи на Сан Антонио Спърс да им вкара само 64 точки.
 
Основен принос за победата имаше центърът Мехмет Окур, завършил с 22 точки и 17 борби. Дерън Уилямс направи 16 асистенции за Юта и тотално надигра плеймейкъра на домакините, Крис Пол, който записа най-слабия си мач за сезона, завършвайки с 4 точки и 9 асистенции. Предраг Стоякович бе най-резултатен за Ню Орлиънс с 15 точки, а Дейвид Уест добави 14.
 
Въпреки че спечелиха дивизията си, Юта все още се намира едва на пето място в изключително оспорваната Западна конференция, като само първите четири отбора печелят право на домакинско преимущество в плейофите. Разликата между първия и шестия е само две победи и в оставащите 5 мача да края на редовния сезон със сигурност ще има размествания в класирането, като се има предвид, че все още не са ясни и последните два отбора, които ще играят в плейофите. За двете места спорят Далас, Денвър и Голдън стейт и е много вероятно някой от водачите да се опита да избегне намиращия се в отлична форма тим на Далас в първия кръг на елиминациите.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи