Балкан завърши трети редовния сезон


Балкан завърши трети редовния сезон
Иван Лилов с нов силен мач за Балкан
09-04-2008 20:55

Въпреки, че още преди този кръг на практика бе ясно мястото на което ще завърши редовния сезон отборът на Балкан - 3-о, ботевградчани сега и на теория вече не могат да бъдат изместени от тази позиция. Те спечелиха срещу Спартак Плевен с 81-64 и вече не могат да бъдат застигнати, дори да загубят оставащите си мачове до края на редовния сезон. Гостуващият плевенски тим пък след тази загуба падна на 5-о място във временното класиране на мъжката А-1 и, за да има домакинско предимство в плейофите на страната, трябва да спечели победа повече от ЦСКА. Като се има предвид, че единият от мачовете е срещу все още непобедения отбор на Лукойл Академик, а другият е гостуване на Рилски спортист в Самоков става ясно, че тази мисия е много трудно осъществима. Още една победа на ЦСКА ще я направи и "невъзможна", тъй като плевенчани ще трябва да бият и в двете оставащи срещи до края.
 
Мачът в зала "Балкан" бе равностоен само в първата четвърт, след която дори гостите водеха в резултата (13-15). В тези първи минути играчите на Спартак Плевен изглеждаха мотивирани поне веднъж този сезон да направят един свестен мач извън своята зала, вероятно донякъде стреснати и от жестоките санкции, наложени им от ръководството. Както се казва - за да го накараш да се размърда, бръкни му в джоба. Всичко обаче свърши за тях във втората четвърт, когато бяха играта им се разпадна срещу разигралите се домакини. Тимът от Ботевград реши да не се церемони повече с пословично слабия като гост дсосега през сезон Спартак и му "сви сърмите" със силни изяви на двойката гардове Павле Болковац и Иван Лилов, както и на традиционния реазлизатор и борец под кошовете Дуейн Мортън.
 
До почивката Балкан вече бе повел с 9 точки разлика (38-29), а през второто полувреме бе достатъчно само да не допуска някакъв тотален обрат, с което се справи без проблеми срещу вече обезверения отбор на гостите. В последните минути плевенчани дори спряха и да опитват и позволиха на разликата да стигне то 17 точки - 81-64 при последната сирена и поредна конфузна загуба за Спартак като гост.
 
За победителите най-резултатен бе Иван Лилов с 21 точки, а както в доста други мачове, талантливият гард бе най-полезен за отбора си и с цялостното си представяне - 6 борби, 6 асистенции, 3 отнети топки за коефициент 28, с който той влиза и в Топ 5 на класацията за MVP на кръга (очаквайте по-късно тази вечер повече подробности за нея). В Топ 10 там попадат и Дуейн Мортън с дабъл дабъл - 15 точки и 10 борби и Павле Болковац с 20 отбелязани точки.
 
За гостите от Плевен с 14 точки се отсрами влезлият като резерва Божо Барач, а единствените с двуцифрен актив от стартовата петица са Хрисимир Димитров и Саша Топчов с 12 точки.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - СПАРТАК ПЛЕВЕН
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БАЛКАН
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК ПЛЕВЕН
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
ТОП 10 НА 30-И КРЪГ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи