Уили Дийн - MVP на 30-ия кръг


Уили Дийн - MVP на 30-ия кръг
Уили Дийн
10-04-2008 01:43

За четвърти път през този сезон във вътрешното ни първенство Уили Дийн вкара над 30 точки в мач и за втори път стана MVP на кръга. При поредната лесна победа на Лукойл Академик (този път срещу втория в класирането Левски) плеймейкърът наниза 31 точки (вкл. феноменалните 8 тройки), овладя 5 отскочили топки, подаде 5 завършващи паса и 3 пъти отне топката от противника. Така той събра коефициент 31, който му бе достатъчен за първото място в нашата класация. Първият път, когато стана MVP на кръга, Дийн беше отбелязал рекордните дотогава за сезона в А-1 (и все още негов личен рекорд с екипа на "студентите") 36 точки в мач с Рилски спортист преди 2 месеца. Въпреки че е (малко учудващо) едва втора за самия Уили Дийн, тази титла "Най-полезен на кръга" е вече 13-а за играчи на Лукойл в това първенство, а 8 от тях са на другият ас на отбора Перо Антич. Така някой от звездното дуо Антич-Дийн оглавява класацията в точно 1/3 - 10 от общо 30 - от кръговете на А-1 до момента.
 
Втори, с коефициент 30 - само с единица по-малък от този на Дийн - е превърналият се напоследък в основен коз за Рилски спортист играч от Доминиканската република - Сантос Мартинес. "Черната перла" от Карибите продължава серията си от появявания сред най-добрите 6 в класацията - вече в 5-и пореден кръг. А този път страхотната игра на Мартинес - 25 точки и 14 борби - бе увенчана и с важна победа на неговия тим в битката за 7-ото място след редовния сезон.
 
На трето и четвърто място, с еднакъв коефициент - 28, се наредиха съответно вездесъщият за ЦСКА срещу Ямбол Георги Давидов и вдъхновено играещият млад гард на Балкан Иван Лилов. Подреждането тук се определя от повечето точки, които вкара Давидов в мача с ямболии - 30. Те са негов личен рекорд за сезона в А-1, но в турнира за купата има по-добро постижение - 33 в неотдавнашен мач срещу... същия съперник. И докато Жоро Давидов има навика да се развихря в мачове с Ямбол, то по-малкият от братята Лилови за втори пореден мач срещу Спартак Плевен бележи точно 21 точки, но този път и цялостната му игра бе отлична - 6 борби, 6 асистенции, 3 отнети топки и само 2 грешки.
 
Най-добър шести играч на кръга (и то с огромна преднина) е Роб Престън от Левски, който е освен това и последният в Топ 5 на общата класация със своя коефициент 27 от резервната скамейка. В подреждането по отделните показатели за снощните мачове убедителен "шампион" е само Сантос Мартинес при борците (по общо овладени топки и овладени топки в защита). При подавачите, освен Лилов, с по 6 асистенции са още двама (Станислав Говедаров и Златин Георгиев), а при "крадците" неговият актив от 3 отнети топки бе постигнат от още 4 играчи.
 
След 30-ия кръг временни лидери в общото класиране по показателите средно мач са: Перо Антич (коефициент - 27.9, точки - 23.3, и общо борби - 9.4), Вадим Река (борби в защита - 7), Станислав Славейков (борби в нападение - 3.2), Уили Дийн (асистенции - 6.1), Иван Лилов (отнети топки - 2.53) и Лавел Пейн (блокове - 1.43).
 
ТОП 10 НА 30-И КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи