Доростол издига Михаил Михов за президент на БФБ


Доростол издига Михаил Михов за президент на БФБ
Михаил Михов
10-04-2008 16:43

Силистренският клуб Доростол ще издигне кандидатурата на Михаил Михов за президент на Българската федерация по баскетбол. Собственикът на “БулБрю” вече обяви, че ще участва в надпреварата за поста, но не бе разкрил кой клуб ще го издигне.
 

Днес официалната си позиция, че застава зад кандидатурата на Михов декларира кметът на Силистра и патрон на клуба Иво Андонов, бивш баскетболист. Подкрепата си за бирения магнат дава и президентът на Доростол Пенчо Ковачев. Любопитният детайл в кариерата на кандидат-президента е, че именно в родната Силистра той е направил първите си стъпки в баскетбола.

“Смятам, че е редно да тръгна към поста президент на БФБ именно от там, откъдето съм направил първите си стъпки в баскетбола. Край Дунава заобичах този спорт и е нормално да получа подкрепата от родния си град. В това има и друг важен момент – в моята програма е заложено много на работата с малките общини за развитието на баскетбола. Радвам се, че все повече хора виждат смисъл в предложения в това и подкрепят идеите ми”, каза Михов.
 

В късния следобед на сряда, 9 април, бившият президент на Черно море и собственик на компанията “Булбрю”, която произвежда бирите “Варна”, “ММ”, “Леденика” и “Хаберман” се срещна с председателя на ДАМС Весела Лечева. Михов представи основните моменти от своята програма – увеличение на бюджета на Федерацията с 50 процента за една година, изграждане на 100 баскетболни площадки до 2010 година, създаване на професионална баскетболна лига, на Обществен съвет и други.
 

В разговора с госпожа Лечева кандидат-президентът сподели своя опит в ръководенето на спортен клуб и предложи интересни идеи по отношение организацията на клубовете, за собствеността и стопанисването на спортната база, които бяха посрещнати с одобрение от председателя на ДАМС.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи