Ховентут Бадалона на полуфинал в УЛЕБ


Ховентут Бадалона на полуфинал в УЛЕБ
Малет и Рубио (EFE)
11-04-2008 01:15

Ховентут Бадалона се класира за полуфиналите на УЛЕБ и ще играе срещу турския Галатасарай за място в големия финал в неделя вечер. Испанците не допуснаха изненада и победиха сънародниците си от Памеса Валенсия със 77-67 тази вечер в зала „Палавела” в Торино.
 

Отборът от Валенсия, който е първият носител на купа УЛЕБ през 2003 година бе елиминиран от по-нататъшно учсастие в надпреварата.
 

Демонд Малет бе най-резултатен за победителите с 16 точки, въпреи че влезе като резерва. Едуардо Ернандес-Сонсека добави 14, а младока Рики Рубио завърши с 12 точки.
 

Шамонд Уилямс пък вкара най-много за Памеса – 25 точки (5 тройки), а Рубен Дъглас завърши със 17 (4 тройки).
 

Уилямс държеше Валенсия в мача в началото, но след като губеше само с точка след 10 минути игра (16-17), неговия тим не успя да вакра в следващите 8 минути. През това време Малет, Рубио и Бартон бяха в основата на серия от 19-0 след което резултата набъбна на 36-16 в полза на Ховентут.
 

Разликата нарасна на 24 точки в края на третата четвърт след кош от ценъра на Пау Рибас (61-37).

Уилямс вкара няколко поредни тройки в последната част, но се оказа че те идват доста късно за нещо повече от почетна загуба.
 

Срещата между Ховентут и Галатасарай започва в събота от 19.30 българско време и ще бъде предавана както всички срещи от финалната осмица по Евроспорт 2. 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДКВ ХОВЕНТУТ – ПАМЕСА ВАЛЕНСИЯ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи